Расширитель под клапан отбора

Автор Amat, 01-09-2024, 17:17:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Цитата: yrabarskiy від 04-09-2024, 22:38:29
Цитата: Amat від 04-09-2024, 15:01:02ТЕН мідь 3кВт, проклаки між кубом та ТЕНом - сілікон (білий, пищовий)
Царга 1,5м; 2 дюйма.
Для колони 2"  робоча потужність зазвичай приблизно 1,7 - 1,9 kw ,  для 3 kw ТЕНа на РОСА це значення 56-63%,   а в тебе аж 75%, це значить що підведена потужність 2,25 kw.  а це  є захлин.

Теж це помітив. Як ти виміряв що саме 2,25 кВт треба? Схоже тут косяк технології, а не заліза.
Ще реуомендував би зняти діоптр - бо на рк це зайва цяцька не потрібна.
Постав наступного разу 62% потужність і пройди процес. Прямо той гівноспирт розведи водою і прогони ще раз. Голів можна менше брати в половину десь.
І якщо не знаєш як виміряти захлин колони - шукай на форумі - вже багато раз це писалось. Бо про вимірювання тиску ти ніде не написав.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

yrabarskiy

Цитата: ДимаС від 04-09-2024, 23:02:16Як ти виміряв що саме 2,25 кВт треба?
Не треба,  а Amat подає, як вказано що 75% на РООСА. ТЕН 3kw  кожен 1 % становить 30 ват.
Хмільна вода не приведе до добра!

ДимаС

Цитата: yrabarskiy від 04-09-2024, 23:17:16
Не треба,  а Amat подає, як вказано що 75% на РООСА. ТЕН 3kw  кожен 1 % становить 30 ват.
То я Амата питаю чому він саме таку потужність поставив.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

AmatTopic starter

Цитата: ДимаС від 04-09-2024, 23:47:38
Цитата: yrabarskiy від 04-09-2024, 23:17:16
То я Амата питаю чому він саме таку потужність поставив.

Так, в мене не було датчику тиску. Ніяк не міг то купити, то поставити і т.д.
Наразі купив, підключив, а він знов не показує тиск. Прравда вміст спирту в кубі був до 10%.
Тож або спирту мало, або в мене знов датчик якийсь не такий... Вже 3 купую )-:

Стосовно діоптра і як я знаходив потрібну потужність.
Принцип простий - довожу до верхнього захлеба (він в мене десь на 82-85% потужності) і потім спускаю до 75%. На цій потужності захлеб спускається (бачу через діоптр), царгу не шатає, посторонніх звуків в середині царги не чую. Тому і лишав таку потужність.

P.S. В СС наявність присмаку паленого не перевіряв. Гарна ідея, перевірю наступного разу. Дякую.
Але мені здається, що навіть якщо щось підгоріло під час перегонки браги, то в процесі ректифікації ці "частинки" все одно мали б вийти разом з першими парами спритві\ефірів, хіба ні ?

vova0869

Пригорiла абрикоса було 15 л зiпсованого сирцю.Добавив голiв i хвостiв з по переднего перегону розвiв до 20 ' . Це не РК /труба ,насадка,дефлегматор /отримав 91' запах тiеi гарi нiкуди не дiвся .Коли болiв ковiдом менi лимони тхнули соляркою .Дай понюхати спирт другим людям.

yrabarskiy

Цитата: Amat від 05-09-2024, 08:48:44Так, в мене не було датчику тиску. Ніяк не міг то купити, то поставити і т.д.
Наразі купив, підключив, а він знов не показує тиск. Прравда вміст спирту в кубі був до 10%.
Тож або спирту мало, або в мене знов датчик якийсь не такий... Вже 3 купую

Не може такого бути, щоб третій і не працював. Надай фото, або дані на датчик та вкажи місце куди ти його прилаштовуєш.
     Взагалі то, якщо на вхідний отвір показометра видуваєш  з ротової порожнини струмінь повітря, то стрілка реагує та відхиляється. Бажано щоб він був зазначений для виміру в діапазоні 0 - 6 кПа.
Хмільна вода не приведе до добра!

ГонщикФормулы

А разве не может быть внутреннего захлеба, в диоптре его не видно, но в царге он есть?

BazilVV

Залишився нижній захлин, бо колона не була зупинена, щоб стекла флегма в куб.
Було зменшено потужність, флегма опустилася нижче діоптра (обманка), і залишилася висіти. При захлині потрібно зупинити колону і дати пару хвилин, щоб флегма стекла в куб, потім по новому запустити.

Игорь

По-перше, забудь про діоптр. По ньому неможливо побачити захлин. Можна лише пізні його наслідки - затоплення колони.
Що ти робиш? Доводиш колону до повного затоплення - бачиш це по діоптру, а потім трохи зменшуєш нагрів, і знов по діоптру спостерігаєш за результатом.  Бачиш, що затоплення вже не повне, і вважаєш, що все добре.

Це вірний шлях зробити поганий спирт. Забудь про діоптр.
Мало того, що він охолоджує флегму у самому чутливому до переохолодження місті. Він вводить в оману. Тебе, Амат, ввів.
Щоб колона працювала не нормально, достатньо щоб в ній завис стовпчик флегми довжиною 10 см.  Ти затоплюєш насадку повністю, а потім зменшуєш нагрів, тим самим зменшуючи висоту затопленої зони на 10-20-30 сантиметрів.
В таких умовах колона ніколи не буде працювати нормально.

Нагрів слід обирати на 5% меншим за той, при якому виникають ПЕРШІ ознаки захлину, коли в насадці з'являється затоплення на 5-10 см, а ти зменшуєш тоді, коли бачиш ОСТАННІ ознаки - повне затоплення.

Далі. Навіть якщо зменшити потужність після появи ПЕРШИХ ознак, толку не буде. Це може припинити зростання зони затоплення, але не усуне його.
Якщо захлин розпочався,  тобто затоплення насадки десь в середині сягнуло декілька сантиметрів, треба зупинити нагрів, дочекатись обнулення тиску в кубі, і лише після цього починати нагрів на новій, зменшеній потужності.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Наступний момент.
В складі домішок спирту нема таких, що мають зараз паленої резини. 
В складі домішок нема таких, які при нормальній ректифікації переходять і в голови, і в тіло, і в хвіст.
Ректифікацію на майже повністю затопленій колоні складно вважати нормальною, тому спочатку треба розібратися з захлином, тобто знайти адекватний нагрів (а він для колони 2" не може буті більше за 2 кіловата), і лише потім пошукати де більше запах горілого - в головах, чи у хвостах.
Якщо і там, і там, будемо шукати звідки воно йде.  Я мав сходу ситуацію, проблема виявилась у поганій промивці насадки. Хлопець більше року (!) отримував спирт, що по його словам, тхнув "пердячками" від першої до останньої краплі відбору.

веталь

Всім привіт.Мабудь Ігор згадав тут про мене.Так пахнув спирт і в мене горілою резиною.Причому воняло навіть при відборі голів і до самаго кінця.Почались експеременти з нагрівом,тиском,з пропарюванням насадки,також винос мізків Ігореві по телефону.Ігор вже невитримав каже висилай мені той спирт.Поки спирт їхав до Ігора дай думаю засиплю свою стару насадку з попередньої колони.Також 3.5на3.5 травлена але обична не дисятигранка.І очудо спирт пішов такий як треба.Ігор перезвонив сказав що це погано вимита насадка,він казав яким розчином потрібно мити,вже непамятаю.Алеж як мене влаштувала стара насадка то я залишився на ній а ту забрав Ігор.Тут Ігор правий в першу чергу потрібно промити насадку.Якщо недопоможе тоді шукати причи ну в іншому.Хоча даю 100% що вся проблема в насадці. Такий запа паленої резини був тільки у мене у Амата і в Майкла Джексона ... 

ГонщикФормулы

Ну видиш, а так бы пришлось создавать дополнительный узел в колоне)))

веталь

Можливо комусь знадобится...Для тих хто переганяє брау як я на прямотоці хоча мабудь тут таких вже залишилось одиниці ,мабудь більшість працює на ББК.Перечитуючи форум дізнався що дехто мав проблему і я в томучислі запах в спирті сіроводороду(пердушка по народному).Що тільки не пробував ,і сахар міняв і дріжді, пересипав насадку думав що проблема в колоні, мідь добавляв два рулони сетки і кольца рашига,допомагало частково запах ставав кращим але не пропадав зовсім.Потім поставив царгу 60 см.І засипав її мідною спн 3.5на 3.5 івсе стало ОК.Можливо вкогось будуть такі проблеми знайте врятує тільки мідна спн,провірено.Незнаю як воно працює але факт.Тепер любий сахар любі дріжді підходять все норм.Да Ігор казав що якщо спн часто промивать лимонкою то вона скоро розвалиться,яж заливаю гарячою бардою і залишаю так до другої перегонки,потім промив холодною водою і все ок.З спн вжеяк півроку нічого несталося...

Игорь

По-перше, це зовсім "не та" гілка. Це про ректифікацію, де міді зовсім не місце. Але я побачив у дописі дещо, що змусило мене не пройти повз.
Я проти лимонки не тому, що вона руйнує СПН. Мідна СПН рано чи пізно розвалиться і без кислот. Справа в іншому.
Пару хвилин назад я лишив на ютубі допис під відео про лимонку.
Просто викладу тут навіть без перекладу. Може буде корисним.

Коллеги, есть два вида очистки - декоративная и химическая. При очистке медной поверхности лимонной кислотой, достигается великолепный декоративный эффект. Медь не только очищается, но и консервируется. Чем? При взаимодействии лимонной кислоты с оксидами меди, которые всегда есть на медной поверхности, образуется медная соль лимонной кислоты - цитрат меди. это нерастворимое в воде аморфное соединение, которое остается тонким слоем на поверхности и защищает медь от контакта с воздухом, паром, или флегмой. Это замечательный эффект для внешнего вида, и губительный результат для контактных элементов насадочных колонн. Копнем глубже? Давайте. Чего мы ждем от медных элементов? Нам нужны два эффекта. *Первый* - очистка пара и флегмы от медных газообразных вонючих соединений. Например, сероводорода. Сероводород не вступает в реакцию с медью. И с цитратом меди тоже. Чтобы медная поверхность связала сероводород, ее поверхность должна быть покрыта слоем красно-коричневого одновалентного оксида. *Второй* - рекомбинация сложных эфиров. Это соединения спиртов и кислот, концентрация, разнообразие и пропорция которых определяет ароматику напитка. Чтобы она была богаче, нам нужен бОльший ассортимент эфиров, чем тот, который имеется в сырье. Рекомбинация - это обмен между разными жыирами своими составными частчми, в результате которого количество их разновидностей увеличивается. Для того, чтобы рекомбинация эфиров на медной поверхности происходила, поверхность, как и в первом случае должна быть покрыта слоем оксида. ------------------------- В сухом остатке... Для того, чтобы насадка, кольца, или другие медные элементы в царге, или внутренняя поверхность шлема выполняли свои задачи, медная поверхность доджна быть покрыта микроскопическим слоем оксида. Не краской. Не лаком. Не слоем олова (лужение). Не слоем цитрата меди, который образуется при обработке лимонкой и *_не смывается водой_* . Раствором соды тоже не смывается. Должна быть окисленная кислородом воздуха медная поверхность. Как этого достичь. Идеально - механической очисткой. Если это невозможно - кислотой,  медная соль которой растворима в воде. Прсле этого медь нужно промыть в проточной воде и высушить. Можно в духовке. Тогда на поверхности меди обращуется оксид, который, собственно говоря, и работает в наших царгах. К сожалению, безграмотные рекламные ролики типа этого, вводят тысячи коллег в заблуждение, но при этом поднимают продажи для фирм, торгующих химией. Надо учесть, что двухводная и одноводная лимонная кислота при растворении в воде дают абсолютно одинаковый по составу раствор, разница только в концентрации цитрат - ионов. Разница в единицах процента. Если интересно - можно посчитать. Итак... Лимонка для декоративной очистки - отличное решение. Для очистки внутренней поверхности шлемов или для насадки - недопустимая глупость.

Игорь

Ще одне спостереження.
Наприкінці минулого року відправив колезі з дистиляційний апарат з царгою, заповненою мідними кільцями. Час від часу він скаржився на бридкий запах та смак дистиляту.
Нещодавно написав, що знайшов причину. Пише, що викинув мідь, і тепер все гаразд.
Я тепер не знаю що радити іншим. Якщо запах та смак дистиляту не влаштовують, треба обо додати міді в паровий тракт, або викинути її нафіг.

SMF spam blocked by CleanTalk