Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

voffka75

Цитата: makrak80 від 12-11-2024, 17:04:26з водою - 130 грн , а конь спирт витримали 8 років - 199 грн . Абсурд ...
Там ціна по іншому дещо формується. Горілка (спирт з водою) може її собівартість виробнику складає і 2 гривні пляшка, але все одно вона буде у роздріб 130 гривень. А "коньяк" може бути собівартість 180 гривень, а у продажу буде ща 199.
Ціна продажу алкоголю це в першу чергу податки! В нас встановленні мінімальні ціни на алкоголь, дешевше яких продавати заборонено. Тому в нас так іноді бувує що дешева за якістю продукція може мати одну ціну з брендовими напоями.
Ну а скільки український бренді може коштувати? в супермаркетах по акції можно іноді придбавти 10-річний іспанський бренді Torres https://rozetka.com.ua/torres_8410113000071/p17210322/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAlsy5BhDeARIsABRc6ZvoDNwZ04YUEgC9KT02wPUwFkzo_lFNRUKMt-pNtwthyaZkudENlM8aAo82EALw_wcB
так це імпорт, а чого наш не буде коштувати 200 гривень?
В 2021 році був на екскурсії в Шабо. Демонстрували свої виробництво. Все досить виглядає на рівні. Мідні німецькі колони, французькі бочки, водили по складах, досить переконливо. В місцевому бутіку на заводі придбав пляшку чи 7-8 річного бренді. Потім його бачив в АТБ за таку саму ціну.
І голове,що запамятав під час екскурсії, що він сказав, що виробництво "коньяку" це побічне виробництво від виробництва вина, виключно для утилізації не кондиційного вина та винограду. Тобто, це не для великого прибутку, а для зменшення збитків.

makrak80

Цитата: voffka75 від 12-11-2024, 18:18:04Там ціна по іншому дещо формується.
Значить там не тільки ціна по іншому формується , а вміст пляшки теж ... Покажіть мені такого дурня , щоб за 200 грн продав пляшку бренді витриманого в бочці 8 років ! Ти б свій продав ? На чесні напої і ціна як літак !) ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

https://rozetka.com.ua/shabo_4820070408454/p165792012/
 неможливо порівнювати крафт, домашнє чи малотиражне виробництво з промисловістю, в промисловості при великих обсягах завжди буде дешевше. тим більше вони взагалі його роблять з відходів.
А скільки він повинен коштувати? Його будуть дорожче купувати? Я вище давав посилання на іспанський бренді 10-річний за 500-600 гривень. Винограду та вина в світі повно. В Іспанії в магазинах пляшка ординарного вина 1 евро.   Виноградного спирту ще більше чим вина. Тому що на нього як правило йде виноград чи виноматеріал, який забракували на виготовлення вина.
З французькими коньяками та їх цінами порівнювати не треба, це виключення з правил. Їх ціна в першу чергу за ім'я. Той самий арманьяк вже такими високими цінами як коньяк похвалитися не може.
Повно чесних та більше менш дешевих напоїв. Висока ціна на напої з історією та ім'ям. Хтось казав, що сама дороге у виробництві одягу це дизайн та бренд, а гарно пошити одягу можливо будь де, в Україні, Бангладешу чи Швейцарії. Ціну формує бренд. З алкоголем так само.

makrak80

В тих 8-10 річних бренді та коньяках витриманних спиртів нуль цілих хрін десятих на тону ... Це як віскі , ром , джин з АТБ спирт з ароматизатором та барвником по 250-400 грн за пляшку ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Винограду в свiтi вирощують багато це факт . У мене у товариша рiдний брат працював пiв року в Франфуртi на Майнi  на пiдприемствi по виготовленню соку та вина . Сировина це сухий жмих навiть без кicточок ще додають глiцерин та арому iншi компоненти вiн не знае . Так виходить дешеве вино та сiк . Тепер до нашого напою 200 грн мiнус /акциз,налог,20% мiн магазин ,транспортнi, маркетинговi  ,складскi ,упаковка ,прибуток /. У мене з 10 кг винограду виходить 0,5-0,7 брендi /а при такiй витримцi добре якщо 0,5 вийде /.То яка собiвартiсть ? Ви дорослi люди а в казки вiрите .

voffka75

За ром та джин нічого не скажу, а віскі в АТБ звичайний, як у всьому світі. Чим тебе не влаштовує за 400 гривень Джоні Уокер? Віскі у світі №1. https://www.atbmarket.com/product/viski-05l-johnnie-walker-red-label-40
Навіть більш дешевий віскі типу Вильям Піл, це віскі який пройшов витримку 3 роки.
https://www.atbmarket.com/product/viski-05-l-william-peel-sotlandskij-kupazovanij-40-francia
Хоч для мене це і гівно відверте, хоч це дешевий, але чесний віскі, в тому плані що він всьому відповідає, це не контрафакт. Навіть кажуть що це лідер з продажу у Франції. Вони його бухають замість горілки. Але три роки бочки є. Тому що він не мав би право називатися віскі.
https://www.auchan.fr/william-peel-scotch-whisky-ecossais-blended-malt-40/pr-C916579
Взагалі в нашому АТБ, з алкоголю не продається нічого майже такого з імпортних напоїв, чого немає в європейських супермаркетах.
Що стосується ринку алкоголю, ми за фактом вже ринок ЄС. В нас однакові вимоги до алкоголю, назв, походжень, якості та ін. Тому, в АТБ не буде віскі без витримки.
Промисловий  масовий алкоголь це насправді дуже дешева річ.

12-11-2024, 22:16:29
Цитата: vova0869 від 12-11-2024, 22:11:50У мене з 10 кг винограду виходить 0,5-0,7 брендi .То яка собiвартiсть ?
велика помилка проводити порівняння собівартість самогонщика та великого промислового виробництва. там ціна винограду інша. всього ціна інша. рентабельность обрахована не на 1 сезон, а може на 10 чи 20 років.

vova0869

А як ви думаете отi ароматизатори для напiв що заполонили интернет розроблялись в лабораторiях щоб якийсь тупак зробив собi пойло .Чи пришли з промисловостi .Тiльки не кажiть що джин,текiлу,херес ... розробляли для кондитерiв .Я десь зуатрiчав ароматизатор "горiлка" .Володя я за кiлькiсть винограду а цiна звiсно що в них дешевше .

гуральник

Олпол 57 л:
:(
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Офуеть .Я думая що таке тiльки на малих бочка трапляеться .Можливо вони сушилки використовують .Менi столяра казали що дерево пiсля сушарки не гнеться а трiщить .А як у них з гарантiею ,доставку   вони сплачують .

гуральник

Злив :(
7 клепок за 5 місяців:

KosKiev

Це просто жах. Я вважав їх самими найкращими. Може умови навколишнього середовища вплинули? Де стояла?
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

гуральник

Тільки вона трісла, решту всі цілі. Брак

voffka75

Цитата: KosKiev від 16-11-2024, 15:22:08Я вважав їх самими найкращими.
таке буває з будь-якою бочкою, навіть з іспанськими та французькими. Деревина, натурпродукт

гуральник

Повезло, що тріщини були не на стільки глибокі і самогон не розлився. Бо цієї бочки не було видно через те що вона стояла за іншою.

Ivan 68

Володя, а як давно ти її купував?
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk