Насадка - медные кольца

Автор Зет/vovan, 04-10-2015, 19:15:27

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Я написав, що змити не вийде. Ні, вийде, але в чому - я писав вище. 
В розчині цианістого калию (ТаНуНах), в гарячому розчині аміаку (ТаНуНах), та ще в низці ТаНуНахів, які використовувати навіть тещі не порадиш.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Про рекомбінацію етерів - знайшов таку гіфку.r1910.gif
С лівої сторони - молекула оцту, з правої - етанолу. Від оцту відривається радикал ОН
Від спирту - водень.
Вони утворюють молекулу води, що виходить з реакції.
Зв'язки, що лишились вільними, зчеплюють радікали спирту та оцту, отримуємо етиловий етер оцтової кислоти - етилацетат. 
Така реакція відбувається дуже повільно, але значно прискорюється в присутності сильної кислоти, або мідної поверхні, завжди вкритої тонким шаром оксиду.
Реакція такого типу відбувається між всіма кислотами та спиртами, що зустрічаються у нашій практиці, вага має назву "реакція ректифікації".
Продовжу згодом.

vova0869

Я сумнiваюсь що в промисловостi часто чистять оте мiдне обладнання .Раз в сезон можливо .

ГОГа

Чистять досить часто. Чому?  Тому, що є конкуренція і є якість продукту, за яку іде боротьба. Гадаю, що наших (совкових і післясовкових винокурень) це мало стосується.
Единственный "грех" на земле - это глупость

voffka75

Цитата: ГОГа від 23-11-2024, 19:21:24Чистять досить часто. Чому?  Тому, що є конкуренція і
А є цьому підтвердження?
тому що я бачив в мережі, то коньячники роблять це не частіше раз на рік, а віскарники можуть займатися цим раз на три роки, або взагалі не чистити обладнання ніколи

Игорь

Та нехай вони роблять як хочуть. А нам треба зрозуміти що самим робити.

ДимаС

Може виявитись таке, що якісний наліт може перетворитись на неякісний через десятки років при помірному використанні.
Можливо це можна порахувати через кількість контактів сірки з міддю. Але це вже схоже інший рівень складнощів.
Просто може бути таке що не треба мити мідь ніколи, хоча не віриться.

Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Нереально мідь не мити/чистити. Через деякий час вона дуже смердить. Не знаю, як з кільцями, замало досвіду, а з мідним обладнанням у мене саме так. Роблю з десяток перегонок і чищу.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Игорь

Мити та чистити - це різні процеси. Якщо після перегонки на мідній чи не мідній поверхні осіли білкові залишки дріжджів чи залишків сировини, вони стануть їжею для різних мікроорганізмів, від гнилостних бактерій до пліснявих грибів. Зрозуміло, ця життєдіяльність, а особливо її продукти, нам не потрібні.
Тому поверхню мідного, і не тільки мідного обладнання, на яку бризкає кипляча брага, бажано ополоснути  після кожного використання, якщо наступна перегонка буде не сьогодні. Чистити поверхню до металевого блиску не потрібно. Навіть якщо забруднення істотне, достатньо помити поверхню будь-яким миючим засобом та ополоснути чистою водою.
Що стосується кілець в царзі, якщо нагрів не був занадто великим, якщо бризкоуносу не було, бульйон з кубу до колець не доходить, осаду з білками на них нема, нема й необхідності мити. А якщо бризкоунос був, то треба мити кільця та царгу. Якщо це зробити одразу після перегонки - можна навіть не висипати кільця, просто занурити царгу з кільцями в воду. Але теж - не треба прагнути  металевого блиску міді.

ГОГа

Цитата: voffka75 від 23-11-2024, 22:36:13
Цитата: ГОГа від 23-11-2024, 19:21:24Чистять досить часто. Чому?  Тому, що є конкуренція і
А є цьому підтвердження?
тому що я бачив в мережі, то коньячники роблять це не частіше раз на рік, а віскарники можуть займатися цим раз на три роки, або взагалі не чистити обладнання ніколи

В мережі є все: і правда і усіляка фігня. Досить тільки погуглити, як правильно отримувати спірт. ...живіт від сміху ндірвеш.
Щодо спирту, то на сьогодні правдива і вірна інформація - відсотків 30%, а може і менша.

24-11-2024, 08:44:39
А найкращий спосіб перевірити "мити часто чи мити дуже рідко"-  це просто не мити свої кцльця, а рік гнати нехтуючи миттям. Потім  мити часто і порівняти продукцію: після не митого обладнання через рік і після помитого.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Enginegr

Цитата: Ivan 68 від 24-11-2024, 07:06:20Нереально мідь не мити/чистити. Через деякий час вона дуже смердить. Не знаю, як з кільцями, замало досвіду, а з мідним обладнанням у мене саме так. Роблю з десяток перегонок і чищу.
Думаю поэтому и чистят каустической содой(кротом), с применением всех мер безопасности, что б убрать всю оставшуюся органику и не трогать окислы

фотограф

Цитата: Игорь від 21-11-2024, 03:47:40Якщо обробити мідну поверхню, що вкрита патиною чи іншою сполукою,  лимонною кислотою, то дійсно, ця сполука швидше за все розчиниться, а що далі?
Утвориться цитрат міді, нерозчинна в воді сполука, що вкриє поверхню чистої міді...
Як він утвориться? Мідь не взаімодіє з кислотами, здається тільки з концентрованими азотоною та сірчаною

Игорь

Про мідь не йдеться. Кому прийде в голову обробляти лимонкою чисту мідну поверхню?
Лимонкою намагаються мити мідь коли на ній є якесь забруднення.
Деякі забруднення лимонка візьме.
Якщо це оксид, гідроксид, або гідроксікарбонат міді (сполуки, які не треба змивати) , реакція пройде, забруднення зникне, на поверхні утвориться нерозчинна прозора плівка цитрату.
Мідь буде добре захищена від корозії, а сирчані сполуки будуть захищені від контакту з міддю.
Якщо це сульфід міді (який треба змивати), лимонна кислота не дасть ефекту, бо сульфід міді не реагує з лимонкою.
куамепи.JPG

andy

Дуже цікава тема.
Насадку в царзі я промивав після використання, висипав у кастрюльку і ставив на сонечко, або на батарею щоб швидше висохла.
Тим не менш, не на всіх, на частині  був синеватозелений наліт.
До речі ми на зустрічі 2016 в Таврії з Георгієм наблюдали картину кубів де все в цьому нальоті.
Я прокипячував весь час перед повторним використанням в лимонці,щоб убрати цей наліт. Замітив погіршення якості на смак продукту.
Читаю Ігоря, і питання, як же правильно чисти? Механічно кільця явно не варіант. Є способ сіль і уксус.

Деньги под ногами, сумей поднять.

ДимаС

у мене десь за рік був той синюватий наліт, який покривав десь 60% поверхні.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk