РК: примусова зупинка як метод

Автор ДимаС, 17-11-2022, 08:23:33

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

makrak80

Цитата: ГОГа від 06-12-2024, 17:19:33А ти Кролика запитай, як вын свый спирт на газу робить. Дуже якысний, мыж ыншим, спирт.
Сатурну більш не наливати !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Delta

Цитата: кролик від 06-12-2024, 13:16:51Єто личный опыт? или "Жорж напел"?
Я на газу делал РК с 2011 года, с мая месяца и по 2014...или 2013...Меня уговаривали всем форумом, перейти на электротягу, но я упирался. И только после очередного пожара, когда мог сгореть и дом и летняя кухня, я убедился, что пора переходить на элетротягу. Последний пожар просто чудом предотвратили...вовремя. А все из-за того, что шланга отбора спирта из наклонного ДЭФа, соскочила и спирт полился прямо по колонне, на ...газовый таганок...Все обошлось...
Так вот: так как у меня был хороший регулятор подачи газа (через пресостат и какую то автоматику), спирт получался скажем так, нормальный. По крайней мере напитки на все встречи до 2014 года я привози нормальные...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

кролик

Цитата: ГОГа від 06-12-2024, 17:19:33
Цитата: Andrik_K від 28-11-2024, 01:35:26Для РК потрібна дуже стабільна потужність - газ її не зможе підтримувати (наприклад - запустився котел полум'я на комфорках зміниться). Нормального спирту не буде.
А ти Кролика запитай, як вын свый спирт на газу робить. Дуже якысний, мыж ыншим, спирт.
Гоша, то брешуть. То міражі. На газу гнати неможна, і ащще - усьо про газ, то пізьдьош.
ПіСі*
лікьер, бля, майже скінчився .... я у розпачі.

ГОГа

Я з 20-го у відпустці, то буду лікер робити після старого Різдва. Зроблю - передам.
Единственный "грех" на земле - это глупость

кролик

Цитата: ГОГа від 16-12-2024, 06:35:00Я з 20-го у відпустці, то буду лікер робити після старого Різдва. Зроблю - передам.
то куди тобі фуйового газового шпирту вислать? Напиши в телехфон!

ГОГа

Поки ще нікуди )) Приїду (перед приїздом) - дам взнати.
Единственный "грех" на земле - это глупость

кролик

Цитата: Delta від 07-12-2024, 17:16:08И только после очередного пожара, когда мог сгореть и дом и летняя кухня,
Попросим Сергея Леонидовича выложить фотки как горит электропроводка.  Это к тому, что делать нужно все аккуратно.  "Паучье гнездо" из проводов, да с нагрузками в пару киловатт, не менее опасно, чем  гавенные газовые шланги и соединения на проволочных скрутках.
Вот почему у тебя слетела трубка?  А если бы ты одел туда двойную?, а места соединения силик.трубок с металлом обжал термоусадкой?
Или всё на резьбе или американках, .. или как на нов. ДЕФ Игоря - все цельное?  Загорелось бы? Думаю вряд ли.

Сергій Леонідович

В моєму випадку справа була в поганому автоматі який встановив електрик. Я не звернув на це уваги, от воно і загорілося
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

кролик

Цитата: Сергей Леонидович від 18-12-2024, 15:30:49В моєму випадку справа була в поганому автоматі який встановив електрик. Я не звернув на це уваги, от воно і загорілося
не автоматичний автомат ....  Платиш за майбах, а отримуєш жигулі .... Селяві , курво

ДимаСTopic starter

Цитата: кролик від 18-12-2024, 17:02:02не автоматичний автомат ....  Платиш за майбах, а отримуєш жигулі .... Селяві , курво
якось брутально звучить...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Delta

Цитата: кролик від 17-12-2024, 11:39:58Вот почему у тебя слетела трубка?  А если бы ты одел туда двойную?,
Если вопрос ко мне, то отвечу...Потому что в те года (2010-2011) тоже попадался говняный силикон. Который под действием спирта, через год,  просто распускался на волокна. И там бы хомуты не помогли, да и термоусадка тоже.

Игорь

Достаточно безопасный вариант газового нагрева - когда газ горит в одном помещении, а колонна работает в другом, то есть когда в помещении, где работает колонна и есть возможность выхода парa, нет открытого огня. 
Как вариант... Колонна может находиться непосредственно на кубе, обогреваемом газом, но линия связи с атмосферой и линия отбора выведены в другое помещение.
Абсолютно извращённое решение для второго варианта - это  куб, обогреваемый газом, и колонна на нем -в одном помещении, дефлегматор - в другом, например, за стенкой... Или на втором этаже.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Можна розглянути нагрів в замкненому об'ємі, але доведеться або використовувати димоход або димосос.
Окреме питания при використанні газу - регулювання та стабілізація нагріву.
Я б використав керування нагрівом шляхом стабілізації кубового тиску, бо не бачу іншого варіанту. 
Регулювати потік газу, як я зараз бачу, можно за допомогою двох клапанів. Один забезпечує недостатній потік газу, коли до нього поєднується другий - потік стає надлишковим. Колись, років 15 назад, я так регулював електронагрів за допомогою пресостата від праски, може хтось пам'ятає.   
Зараз я зробив розумну зарядку для автомобільного акумулятора на 100 ампер-годин, для керування напругою з'єднав в одне ціле потенціометр та сервопривод. Працює чцґудово.
Точно так можна сервопривод приєднати до газового крана, нехай крутить. Тиск більше завдання - повернути на 0.1 градуса ліворуч, тиск менше завдання - праворуч.
Все керування ректифікацію може виконувати Роса. Можна дати їй 220 з акумулятора через інвертор, споживання буде мізерним.  Робити 12-вольтову iншу автоматика вважаю недоречним, бо клапан спирту у нас на 220. Нормальних клапанів на 12 я не зустрічав.
Питання охолодження теж актуальне. Але наявність інвертора його вирішить. 
Енергоспоживання..   
Роса разом з клапаном відбору - максимум 15 ват. 
Автономка - з урахуванням того, що ані насос, ані вентилятор не працюють на повну - візьме ватт 50. Плюс керування газом, теж копійки.
Таким чином, при живленні від акумулятора, система візьме не більше 8-10 ампер. При наявності акумулятора на 100 ампер-годин, шести годинна відсутність світла не стане перешкодою.
Треба ще знайти спосіб безперебійної роботи, щоб процес не зупинявся коли вимикають або вмикають світло, але це вже наступне окреме питання.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Andrik_K

Цитата: Игорь від 19-12-2024, 09:45:13Точно так можна сервопривод приєднати до газового крана, нехай крутить. Тиск більше завдання - повернути на 0.1 градуса ліворуч, тиск менше завдання - праворуч.
А якщо застосувати Модуляційний клапан з б/в газових котлів та завязати його з датчиком тиску. До нього також можно підключити і аварійні датчики при спрацюванні яких клапан повністю відключе подачу газу.
Я знаю, що нічого не знаю

Delta

Цитата: Игорь від 19-12-2024, 09:45:13Питання охолодження теж актуальне.
Як що поставити насос на 12 вольт, той же от оприскувача, що у деяких на подачі браги, то також питання вирішується за допомогою АКБ на 12 вольт. Він дуже мало бере...у прошлому році, за весь сезон, я оприскувач лише один раз підзаряжав ...

SMF spam blocked by CleanTalk