Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68

Я не доливав. Я злив з 48л бочки 15л, і вже в пусту бочку на довитримку залив інший дистилят. І при заповненні вище тієї ватерлінії де був попередній дистилят, вона потекла. Коли тільки купував цю бочку - перевіряв її водою. Вона взагалі ніде не текла.
При чому тут доливання, не розумію?
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 13-12-2024, 22:45:34І при заповненні вище тієї ватерлінії де був попередній дистилят, вона потекла.
Треба було бовтати іноді бочку , тоді вона змочується та не розсихаэться ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

гуральник

А ще краще прокручувати бочку праворуч ліворуч( і так залишати на певний проміжок часу),  тоді буде змочуватися вся поверхня.)
 Якщо то не барік. ))
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Згоден. Тепер думаю, як це виправити. Чи тільки в середину воду налити, чи повністю бочку у воду занурити?

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 14-12-2024, 10:10:03Згоден. Тепер думаю, як це виправити. Чи тільки в середину воду налити, чи повністю бочку у воду занурити?
Та заливай всередину - закриються щілини - просто пересохла клепка
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

фотограф

Цитата: Ivan 68 від 14-12-2024, 10:10:03Згоден. Тепер думаю, як це виправити. Чи тільки в середину воду налити, чи повністю бочку у воду занурити?
Звісно у воду. В тебе  бочка яка попрацювала,  клепка має багато ароматних сполук на утворення яких поторібні роки. А ти бац  - залав, все вимив, прополоскав і навіщо?

vova0869

Накидати свинцю в середину щоб втонула .

гуральник

Та чого накидати налити.)))
Свинець легкоплавкий.
Верхня частина має отвір.
Вода проникне в середину
І бочка потоне.
Без свинцю.
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

Та не треба її занурювати , вона просто з водою за добу - дві затянеться . Вона ж не два роки суха стояла ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

Блін,  наче ніх то ніколи нову діжку не готував. Не  треба нічого топити. Кинув у ємкість, дирку заткнув, вона плаває, намокає, або можна просто зверху поливати водою. Чи це прикол а я повівся?
А взагалі дивно, були бочки по року з залишком на дні, може з літром стояли і нічого.

Ivan 68

Цього року велика жара була. У мене декілька повних бочок засопливили. Одній, маленькій, на 6л, якій вже 4 роки і тій дісталося. Оце одна бочка була заповнена на третину і під верхом з обох боків на обох уторах потекла. Які там приколи - виноградний дистилят в 50л кегі після 11 місяців в новій Олполівській бочці, своєї довитримки чекає.
У мене всі бочки стоять в ніші другого поверху на північній стороні. Зимою +12-14*, літом - +22-25*. Між всіма бочками стоять миски з водою. До речі, старі бочки води "п'ють" більше, ніж нові. Градус не змінюється - перевірено. Нова Олполівська бочка за 11 місяців з 57л "випила" 4л. Градус не змінився.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 15-12-2024, 14:10:20Нова Олполівська бочка за 11 місяців з 57л "випила" 4л. Градус не змінився.
А якщо просто поставити мску в кімнаті з водою , як ти гадаєш вона не буде випаровуватись ? чи воду з мискі тільки бочки п'ють ?

Ivan 68

Не зовсім зрозумів допис.
А хто сказав, що так не має бути. Тим більше в новій бочці.
Я просто поділився спостереженням. Можливо комусь пригодиться.

Игорь

Мій покійний дядько був з бочками на "ти".  Років 60 поспіль тримав в бочках вино. Не одне саме, зрозуміло :)
Казав, що є така травка - рогоз (рогожка).
Сушене стебло цієї травки він вставляв між клепками та по уторах. Як він казав, воск чи парафін в такому випадку не потрібні.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 15-12-2024, 16:56:51Не зовсім зрозумів допис.
Я до того що , як би бочку запхати в целофановий пакет , а туди поставити миску з водою , то ти зміг би стверджувати що воду п'ють бочки , а інакше це сивої кобили сон . До речи , раніше я теж ставив ...

SMF spam blocked by CleanTalk