Шпора для отбора

Автор chelovechik, 05-12-2013, 19:35:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Игорь

Цитата: verh від 17-08-2025, 23:57:52теж саме  але потрібно тільки 2а резістора. наприклад R1=24k и R4=47k.

кнопка (К)

К1=0 К2=0  R = 0
К1=1 К2=0  R = 24к
К1=0 К2=1  R = 47к
К1=1 К2=1  R = 71к

а як шо додати третій опір то вже обрив можливо контролювати.

Або ти, або я щось не зрозумів. 
Аналоговий вхід не вміє вимірювати опір. Він вимірює напругу у умовних одиницях, де 3.3 вольта=1024 одиниці.  
Як треба підключити вимір напруги до твоїх двох резисторів, та які напруги будуть при обидвох відпущених,  обидвох натиснених, та натиснених по одній? Ци буде достатня різниця між цими напруга ми щоб однозначно та без помилок бачити по напрузі комбінацію натиснених в момент заміру кнопок - жодна, перша, друга, обидві?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

10 днів минуло після короткого роліка про кнопки.
Тепер зняв довгий. Приладу ще нема, є лише контролер, екран та дві кнопки. І вони вже прикидаються Росою. 
Ведуть режими, показують нагріви, температури, відбори та час, зберігають налаштування для кожного режиму, дають можливість їх змінювати та зберігають зміни. 
А ще я навчив це китайча українській абетці. Тепер мені не треба малювати транспаранти з словами та підставляти на екран у вигляді картинок. Просто пишу тексти.
Spoiler
[close]

Игорь

Багато часу забирають дрібнички.
Ось, наприклад, на заставці відео можна побачити,  що у стрічці "БАЧУ ЗМІНИ"  літери А та М трохи менше по висоті, ніж решта. Можна було б не звертати уваги, але око ріже. Змінив ці літери на аналогічні з латини - стало краще. 
Деякі літери доводиться перемальовувати в бібліотеці шрифтів. Це не складна, але кропітка та муторна робота. Один неуважний рух - і ти вже батько :)

yura20031977

Не "Зберігти", а "Зберегти"

ГонщикФормулы

А можно уточнить, планируется полноценная Роса нового образца, которая будет также управлять нагревом и распределителем фракций, плюс будет ВЭБ интерфейс?

SAMSON

Цитата: ГонщикФормулы від 27-08-2025, 15:51:11А можно уточнить, планируется полноценная Роса нового образца, которая будет также управлять нагревом и распределителем фракций, плюс будет ВЭБ интерфейс?
Може поки дайсобі спокій , бо дехто зовсім сказав що про Росу потрібно забути( Батарейкін )

silverus

дуже швидка зміна показників, я не встигну кнопкодавить

Батарейкин

Цитата: SAMSON від 27-08-2025, 22:34:29бо дехто зовсім сказав що про Росу потрібно забути( Батарейкін )
где?
процитируй
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

vova0869

Цитата: Батарейкин від 18-08-2025, 01:08:47куда  то вас не туда занесло  (((
РОС больше не будет? ни старых ни Новых?
Десь тут.Про забути нема.

Дачнік

Пару питань в мене проясніть будь ласка.
Чи буде режим Перегонка як на старої Росі чи це тільки під ректіфікацію розробка?

Чи можна зробити смужку 2-4 пікселі товщини знизу экрана,  яка зменшувалася від правого краю экрана до лівого (100% до 0%) для індикації відліку часу що залишився на відповідь щодо зміни режимів?
Товщина  достатня, щоб бачити і орієнтуватися, скільки залишилося часу на підтвердження або скасування дії.
У реалізації це не складно, а зручність інтерфейсу тільки виграє від такої індикації часу.

Игорь

Цитата: yura20031977 від 27-08-2025, 15:42:34Не "Зберігти", а "Зберегти"
Дякую. Виправлю.

Игорь

Я отримав цікаву пропозицію співробітництва з новим хлібзаводом. Купа цікавих задач по автоматизації технологічних процесів. Якщо я погоджусь, часу мабуть зовсім ні на що не залишится.
В планах по новій Росі. Якщо буде час... Стабілізація нагріву буде, її візьме на себе окремий модуль. А по наповненню - все, що завгодно. Перегонка, ректифікація, все, що треба. Це не атмега8, тут пам'яті безмежно багато.
Екран розміром неповний дюйм та дві кнопки - не основний елемент спілкування оператора з пристроєм а другорядний, на випадок, коли телефона в руках нема. Але чи так буває ? :)
Тобто, задум - все керування, спостереження, зміна налаштувань - на екрані телефона. На екранчику - обрізана копія. Обрізана, але достатньо функціональна. Щоб не тицяти пальцями в телефон щоб побачити скільки часу лишилось до кінця голів, або яка температура в кубі.
Знов таки, якщо я не погоджусь на пропозицію по хлібзаводу. Але я схильний погодитись.

Игорь

Про смужку індикації подивлюсь. На деяких екранах місця зовсім мало. 
Я пробував робити динамічні екрани, "для красоти", але відмовився, бо це відволікає увагу від часу, температур, від того, що дійсно несе корисну інформацію. Якщо що, можна буде погратись зі звуком.

Ivan 68

Найкраще - ворог хорошого.
Стаю в чергу на нову "Росу".
А співпрацю по хлібзаводу ми переживемо. Вона ж вічно тривати небуде...
Стаю в чергу на нову "Росу". Ви ж мене знаєте - чекати я вмію.
Краще ніяк, ніж як небудь.

KosKiev

Також стаю в чергу на нову Росу. Буду чекати. Готовий бути експериментатором.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

SMF spam blocked by CleanTalk