Шпора для отбора

Автор chelovechik, 05-12-2013, 19:35:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

Дачнік

Додайте й мене в чергу на нову Росу будь ласка.

SAMSON

Також стаю в чергу на нова Росу

ivan_fd

Ігоре (не по темі), а як ви дивитесь на те, щоб веб інтерфейс всунути в litleFS. На мою думку набагато зручніше.

Игорь

Цитата: silverus від 28-08-2025, 21:22:47дуже швидка зміна показників, я не встигну кнопкодавить
швидкість зміни "кадрів" можна змінити, це не догма. 
Тут треба шукати золоту середину, бо дуже повільна зміна - теж не зручно, хочеш подивитись час, що лишився, а змушений дивитись спочатку температуру, потім нагрів, потім відбір... Якщо довго, це дратує. 
Був задум вивести основні параметри на окремі дисплеї, але й тут теж має працювати принцип розумної достатності, щоб пульт керування не був схожий на пульт керування гвинтокрилом :)
В цьому проекті я більше уваги приділю "дистанційному екрану" - якісному великому екрану з тач-скрином. Тобто телефону, бо у наш час цей зручний, звичний екран з тачскрином завжди є в кишені у кожного. Головна його відмінність від вбудованого - можливість користуватись де завгодно, принаймні в межах дій точки доступна вайфай. На ньому  можно одночасно і паралельно, без "перелистування" вивести всю необхідну інформацію про поточний момент - час, температури, потужність, відбор, та окремою вкладкою вивести одночасно всі основні та "приховані" налаштування, плюс статистику по кожному з етапів.
Мабуть зроблю макет такого екрана щоб можна було тестувати розробку. Кожен при бажанні зможе взяти участь.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: ivan_fd від 30-08-2025, 21:02:02Ігоре (не по темі), а як ви дивитесь на те, щоб веб інтерфейс всунути в litleFS. На мою думку набагато зручніше.
Я часом користуюсь файловою системою, але іншою бібліотекою, і не завжди.  Був період wow-ефекту, коли я пхав fs в кожен проект, але згодом трохи охолов та став використовувати файлову систему лише там, де це дійсно зручно.
Наприклад, в проекті промислової періодичної перегонної системи  я використовував декілька десятків звукових файлів для спілкування з оператором, в у веб-інтерфейсі були майже мультфільми. Якщо сторонніх файлів дійсно багато, я піднімаю файлову систему, але якщо у проекті один html файл, декілька "картинок" та один звуковий файл (як у Бобрів, наприклад), я  цього не роблю. 
Не роблю тому, що використання файлової системи ускладнює зміни проекту, доводиться формувати новий образ файлової системи на заливати його окремо. Тому я віддаю перевагу розміщенню HTML файлу всередині скетчу у вигляді текстовий константи, що розташовується в програмній пам'яті контролера. 
Файли зображень та звуків, якщо їх небагато, теж вбудовую в проект у вигляді констант байтових масивів в програмній зоні пам'яті.

Игорь

Цитата: ivan_fd від 30-08-2025, 21:02:02Ігоре (не по темі), а як ви дивитесь на те, щоб веб інтерфейс всунути в litleFS. На мою думку набагато зручніше.
Я часом користуюсь файловою системою, але з іншою бібліотекою, та не завжди. 
Наприклад, в проекті промислової періодичної перегонної системи  я використовував у проекти декілька десятків звукових файлів для спілкування з оператором, в у веб-інтерфейсі були майже мультфільми. Якщо сторонніх файлів дійсно багато, я піднімаю файлову систему, але якщо у проекті один html файл, декілька "картинок" та один звуковий файл (як у Бобрів, наприклад), я  цього не роблю.  
Не роблю тому, що використання файлової системи ускладнює зміни проекту, доводиться формувати новий образ файлової системи на заливати його окремо. Тому я віддаю перевагу розміщенню HTML файлу всередині скетчу у вигляді текстової константи, що розташовується в програмній пам'яті контролера.  
Файли зображень та звуків, якщо їх небагато, теж вбудовую в проект у вигляді констант байтових масивів в програмній зоні пам'яті. 

GRIP

Цитата: Игорь від 31-08-2025, 06:42:08швидкість зміни "кадрів" можна змінити, це не догма. 

Пропоную зміну швидкості закласти у сховані налаштування
Оскільки істина в вині ,частина їй уже в мені.
 Глупість це не відсутність ума, це такий ум.

GRIP

Рахую за потрібне відокремлення починаючи з посту 273 від цієї теми в іншу. Наприклад під назвою  Роса сучасна.

Черга виглядає так
1- Ivan 68 -1 шт
2-KosKiev -1шт
3-Дачнік -1шт
4-SAMSON- 1 шт
5-GRIP-  2шт

Игорь

Трохи не в тему, але може буде цікаво.
Я писав про файли, які виносив у файлову систему. Ось як розмовляла система керування перегонної системи з оператором ...
Все російською, бо робилось у 2020-2021 році.

GRIP

Роса розмовляе.... А чомуб ні! І теж за бажанням  переходити на піщалку,якщо недоречно чути розмову. Думаю нікому не сподобається сповіщення  з телефону у цивільному транспорті   " голови відібрані перехожу до тіла".....

Andrik_K

Цитата: GRIP від 31-08-2025, 11:33:35Роса розмовляе.... А чомуб ні! І теж за бажанням  переходити на піщалку,якщо недоречно чути розмову. Думаю нікому не сподобається сповіщення  з телефону у цивільному транспорті  " голови відібрані перехожу до тіла".....
це не про Росу.
Цитата: Игорь від 31-08-2025, 07:20:21в проекті промислової періодичної перегонної системи  я використовував у проекти декілька десятків звукових файлів для спілкування з оператором
Я знаю, що нічого не знаю

ГонщикФормулы

Запишите пожалуйста и меня в очередь на новую Росу.

Ivan 68

Андрій, ти про що?
Краще ніяк, ніж як небудь.

Батарейкин

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ДимаС

РОСА 2.0
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk