Место установки датчика температуры в колонне.

Автор Сергей, 09-08-2011, 01:38:22

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Цитата: Флегматик від 06-12-2020, 21:22:33И где я здесь увидел десятые доли градуса и поправки на давление и прочее
Иногда за моим многословием теряется смысл...
Поэтому есть смысл подводить итоги. А они таковы.
Управление отбором по температуре в колонне страдает болезнью пост-фактума. Оно всегда запаздывает, даже если делать поправки на давление, фазу луны и курс доллара.
Управление по кубовой температуре - это превентивное управление, не допускающее движения примесей по колонне и не страдающее запаздыванием.
В алгоритм, который я написал, уже заложен запас надёжности, который позволяет не делать поправок температуры на давление. Если ты снизить отбор при показаниях градусника в кубе 85 градусов, а на самом деле, с учётом поправок, это будет 84 или 86, ничего страшного не случится.
Если же ты будешь старт-стопать по температуре в колонне, даже с супер-точными поправками, то первый подъем температуры ты заметишь поздно, минут через 30 или 60 после того, как примеси уже двинулись по колонне.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Флегматик

Цитата: Игорь від 07-12-2020, 12:47:23Если ты снизить отбор при показаниях градусника в кубе 85 градусов, а на самом деле, с учётом поправок, это будет 84 или 86, ничего страшного не случится.
Именно это я имел в виду.
Многие советуют учитывать температуру в кубе, колонне, на Марсе, давление атмосферное, кубовое, артериальное ... Мол точнее будет. У тебя же один показатель - температура куба. И, судя по рисунку и описанию особая точность не нужна. Я же по инерции опять про давление, десятые. А их там нет.
Как я понял это из метода "по шпоре", из которого убрано все лишнее, несущественное, мало влияющее на результат и оставлена самая его суть, квинтзссенция.

ГОГа

Цитата: Флегматик від 07-12-2020, 13:39:36Как я понял это из метода "по шпоре", из которого убрано все лишнее, несущественное, мало влияющее на результат и оставлена самая его суть, квинтзссенция.
Есть для шпоры и диапазон(ы) в которых она (шпора) может менять свои параметры и зависит это от добротности (конструктивных особенностей) колонны. Это и упомянутое начало отбора (84 - 86 градусов), и величина начального отбора, и градиент уменьшения отбора, и температура в кубе, при котором отбор товарного спирта заканчивается (94 - 96 градусов).
Так что простор для эксперимента есть)))
Единственный "грех" на земле - это глупость

Boeing

Доброго всім вечора. Тобто якщо є царга пастеризації, колона 2 дюйми загальна висота 160 см, царга пастеризації 30 см, немає сенсу ставити датчик температури 1/3 насадочної частини? А де тоді краще? Система старт - стоп. Дякую.

Andrik_K

Цитата: Boeing від 17-03-2026, 23:39:43немає сенсу ставити датчик температури 1/3 насадочної частини? А де тоді краще?
краще датчик температури в кубі біля тена.
Я знаю, що нічого не знаю

Andrik_K

Цитата: Boeing від 17-03-2026, 23:39:43Система старт - стоп.
Старт-стоп продати метод відбору по Кулинару. Все на форумі,читай
Я знаю, що нічого не знаю

Игорь

Треба спочатку усвідомити, що той, хто запропонував старт-стопну систему керування відбором по зміні температурі в насадці, вже понад 10 років тому усвідомив хибність такого підходу, та повністю від нього відмовився. 
Для чого ми спостерігали за температурою в насадці? Щоб вчасно дізнатись, що відбор став занадто великим, та вжити певних дій. Наприклад, дати колоні певний час попрацювати "на себе", в потім поновити відбор, але вже не з попередньою, в з трохи меншою швидкістю з меншою тому, що попередня виявилась завеликою. 
Наміри чудові, логіка прозора та зрозуміла. Але практика та більш глибоке занурення в теорію показалі інше.  
Зростання температури в насадці відбувається не в той час, коли повз датчик починають рухатись сивушні домішки, а тоді, коли вони вже давно пройшли,  а повз датчик вже суне вода. Ну не вода, зрозуміло, в спирт значно меншої концентрації. В цей момент реагувати вже запізно, бо певна доля домішок вже встигають пролізти у відбор, бо щонайменше мають на це чималий шанс  
Саме тому старт-стоп був відправлений на відпочинок, в йому на заміну прийшов такий метод керування, який зовсім не призводить до руху домішок та температури в насадці ( принаймні, вище рівня 29-30 см від куба) від початку ректифікації до її кінця.  
Царга пастерізації - це тема окрема. Окрема тема поржати.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk