ХИМИЯ

Автор amater, 30-11-2011, 14:57:04

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

IgorKip

Цитата: ДЯДЬКА від 12-04-2012, 14:29:41Кальценированная сод
Думаю, ты ошибся. Кальцинированная сода  это Na2CO3. Она же НАТРИЙ УГЛЕКИСЛЫЙ, КАРБОНАТ НАТРИЯ.

АН-2

Угу. КОН - едкий калий (кали).

ДЯДЬКА

Спасибо исправил,но на суть ответа не влияет.Имеется в виду что в препарате нет ничего неожиданного.
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

grofer

Хочу зробити повторну ректифікацію, і додати NaOH (спирт з душком тухлого яйця).
Є пару питань:
1. Розвів спирт до 43*, - ректифікацію можна відразу починати, чи потрібно чекати певний час?
2.Коли добавлять NaOH зразу після розведення, чи перед ректифікацїєю?

Гонитва

grofer, я на ректификацию использую сырец в пределах 20%. Редко дохожу до 30. И это зерновой!!!, сложный. Ректификат вообще без ноток посторонних запахов.
1 - сразу можешь, еще теплым
2 - не играюсь сам с химией и другим не советую. Ты уверен что этого хочешь?
Насадка, наполн

Бандерівець

Цитата: grofer від 02-10-2014, 15:05:08
Хочу зробити повторну ректифікацію, і додати NaOH (спирт з душком тухлого яйця).
Є пару питань:
1. Розвів спирт до 43*, - ректифікацію можна відразу починати, чи потрібно чекати певний час?
2.Коли добавлять NaOH зразу після розведення, чи перед ректифікацїєю?
Розводиш NaOH в молому обємі води, вливаеш в спирт, та й ректифікуєш. Чекати не треба. Звідки запах тухлих яєць? З чого була брага?
Які параметри твоеї колони(висота, діаметр, насадка)? Я сирець заливаю міцністю від 40 до 60 %

grofer

Цитата: Гонитва від 02-10-2014, 15:23:58не играюсь сам с химией и другим не советую. Ты уверен что этого хочешь?
Не впевнений. Повторна ректифікація зможе забрати запах?

Цитата: Бандерівець від 02-10-2014, 15:24:55Звідки запах тухлих яєць? З чого була брага?
Брага була з цукру, туди ж влив все що було дома: водка з 90 років, якась смердюча самогонка, хвости та голови після моїх дистиляцій кизилової та сливової ну і сама цукрова після однієї дистиляції від початку і до 98,6 градусів.

Цитата: Бандерівець від 02-10-2014, 15:24:55Які параметри твоеї колони(висота, діаметр, насадка)?
Колона від chelovechik:

Бандерівець

grofer, Запах тухлих яйєць дають меркаптани, меркаптани мають коефіціен ректифікації такий як у спирту, погано їх відділяти від спирту. Крім того меркаптани навіть в дуже малих кількостях сприймаються на запах, їх додають до природнього газу.
Тобі не треба було сирець псувати відходами дистиляцій фруктів. Тепер пізно, позбутися буде важко.

Є два варіанти щоб попробувати їх позбутися
1) Хім. очистка марганцовка, гідроксид натрію, карбонат натрію.
2) Відібрати голови не разбавляючи спирт, тобто відбір голов з 97% спирту. Потім долити води через зливний кран та звичайна ректифікація

chelovechik

Бандерівець, у меня временами тоже попахивает тухлячком. Может таки задуматься про ХО. ??? ??? ??? ???

grofer

Цитата: chelovechik від 02-10-2014, 17:22:00
Бандерівець, у меня временами тоже попахивает тухлячком. Может таки задуматься про ХО. ??? ??? ??? ???
І що Ви робите в таких випадках?

chelovechik

Цитата: grofer від 02-10-2014, 17:31:09І що Ви робите в таких випадках?

Заплющюем носа. :D :D :D :D

У меня если сортировка имеет посторонний запашек, я её углюю.
Плохо это или хорошо, не знаю .

Сэм-Сэй

Цитата: Бандерівець від 02-10-2014, 16:44:07Запах тухлих яйєць дають меркаптани, меркаптани мають коефіціен ректифікації такий як у спирту, погано їх відділяти від спирту.
Объясните, пожалуйста, от куда они берутся, эти меркаптаны в самогоне-спирте.
Почитал Википедию. Но не понял почему Кислород в нашем продукте заменяется Серой?

И еще, судя по приведенным Википедией таблицам, меркаптан C2H5SH кипит при 37*, а наш продукт C2H5OH при 78*. В теории меркаптаны должны в самую первую очередь покидать не то что колонну, но даже и прямоточник.

добавлено: 02-10-2014, 18:26:17

PS
А из колонны они должны улетать черес ТСА, ИМХО...

chelovechik

Я не знаю меркоптан ли это но вонь как у пропан-бутана.

Delta

За три с половиной года, не разу(!) не было запаха меркоптана...Правда фруктовые не ректифицировал, но бывало попадался самогон, вернее тара, с запахом говна прошу прощения, сероводорода. Вот из всего списка:
Цитата: grofer від 02-10-2014, 16:00:08Брага була з цукру, туди ж влив все що було дома: водка з 90 років, якась смердюча самогонка, хвости та голови після моїх дистиляцій кизилової та сливової ну і сама цукрова після однієї дистиляції від початку і до 98,6 градусів.
я все таки грешу на
Цитата: grofer від 02-10-2014, 16:00:08якась смердюча самогонка,
Дело в том, что если дрожжи не свежие, плюс перестояла брага, то таки присутствует такой запах...запах фекалий ;)
Попробуй разбавить и сделать полную ХО...Марганец хорошо бъёт по запахам, и натра перед ректификацией...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Бандерівець

Запах тухлых яиц берется с если брага фруктовая брага, которая плохо выбродила, если в брагу добавить испорченное варенье, или в сырец добавлять настоянки которые не получились, например от хреновуха.

SMF spam blocked by CleanTalk