Обсуждения по автоматике *** Pandora - LITE***

Автор chelovechik, 14-08-2014, 22:40:49

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

grofer

Ще одне. Допиши в настройках номер датчика який відповідає за ту чи іншу температуру. Наприклад:

Цитата112.7 Продувка
                              темп. начала Т4(80-99.9с) [...(0.9%)] ...% информация о расчетном значении остаточного спирта
                              темп. завершения Т4 (90-110) [...]

А то я, як людина нова в цьому ділі (два місяці тому отримав свій перший дистилят :) ) не міг зрозуміти по якому там датчику починається продувка, до того ж збивав з логічного напрямку  процентний вміст залишкового спирту,- коли вводив значення 80 то в дужках виписувало 72% залишкового спирту в куб.

Я мав на увазі номери датчиків  температурних режимів прописати в Пандорі.

roust

Сьогодні забрав падору з нової пошти і відразу в роботу.Провіів першу дрібну дистиляцію(настоянка
чорносливу на ректифікаті).Працює бездоганно випробував датчик переливу, датчик наявності води
все супер.Набагато простійше ніж гратися з настройками ітр4к,єдина незручність, що потрібно
перераховувати дані з рм2 в проценти нагріву.Висновок (не реклама)ДЕВАЙС ВАРТУЄ своїх грошей.
Віленові велике спасибі і продовжуй нас тішити своїми розробками.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

roust

Всім користувачам ФЛС мої вітання. Провів першу ректифікацію в ручному режимі.Двічі
телефонічно консультувався з Віленом.До цього користувався автоматикою на базіРМ іІРТ.
Пандора значно зручнійша.Два зауваження -зручно б ,було мати вимикач живлення
на коробці.Друге-трохи ненадійний вузол індикації датчиків потопу і переливу.Зробив
жорсткійшим.А на загал дуже суперова річ.Дякую виробникові.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

grofer

Взяв тут: http://labspirt.com/forum/index.php/topic,947.135.html
Цитата: GrOV від 13-01-2015, 12:31:23Цитата: Игорь от Вчера в 20:15
отбор можно вести со скоростью 1800, начинать снижение отбора при 90 градусах (расчеты показали 91) , по 7 процентов на каждый последующий градус, и заканчивать отбор при кубовой температуре 98 градусов.
ЦитатаМожно и таким способом, не спорю..
Но, мне думается, что  чуть правильнее не делать горизонтальную площадку сначала отбора, а снижать отбор постоянно - вроде как гарантия от верхних промежуточных и остатков подголовников...

chelovechik, можливо такий алгоритм запихнути в Пандору?
В настройках відбору ставиш початкову швидкість, а хвости будуть кінцем. Цей період йде відбір тіла, тільки з пропорційним зменшенням швидкості.
Чи це не потрібно? Пандора і так справляється.
Я боюся залетів дельти, температура скочила, а в мене серце йокнуло  :)

chelovechikTopic starter

Цитата: grofer від 13-01-2015, 16:17:51можливо такий алгоритм запихнути в Пандору?
а что очень надо? Если да , то запихнём. Хотя проще купить девайс у Игоря уже прошитый. Мы сейчас просто  заняты другим проектом.  :( :( :( :(

grofer

Цитата: chelovechik від 13-01-2015, 16:20:43а что очень надо?
Спеціаліст тут ти.
Я просто виразив свою думку, якщо рахуєш що це не доцільно, значить так воно і має бути.
Але якщо в цьому щось є, і є можливість вписати це в прошивку, то чому ні?  ;)

chelovechikTopic starter

Цитата: grofer від 13-01-2015, 16:25:15
Цитата: chelovechik від 13-01-2015, 16:20:43а что очень надо?
Спеціаліст тут ти.
Я просто виразив свою думку, якщо рахуєш що це не доцільно, значить так воно і має бути.
Але якщо в цьому щось є, і є можливість вписати це в прошивку, то чому ні?  ;)

Я не специалист , я только учусь.....
Я вижу так:
если устройство работает и имеет место  быть , то почему его надо доделывать доп функциями которые дублируют смысл работы?
Если не устраивает алгоритм по дельте , то можно добавить алгоритм по шпоре , развернуть его до уровня полного автомата , с отбором по трем клапанам и тд. Я пока не вижу в этом смысла. Точнее я вижу смысл в том что надо делать устройство максимально дешевое и давать его в подарок к дистилляторам и рект колоннам.  ;) ;) ;) ;)

grofer

Цитата: chelovechik від 13-01-2015, 16:32:52Точнее я вижу смысл в том что надо делать устройство максимально дешевое и давать его в подарок

При цьому флагмани мусять бути.  :)
Про дельту. Які наслідки для мене , як що я після 30 хв відбору тіла в настройках поставлю не на 0,2 більше а на 0,1? Скоріше автоматика буде реагувати і зменшувати відбір? І при цьому можна кількість мл. на зменшення теж зменшити? Наприклад зараз в мене дельта в настройках більша на 0,2 від робочої, а зменшення відбору становить 100 мл. Поставивши дельту в настройках 0,1, я можу замість 100 зменшувати відбір на 50 мл. І при цьому не буде заскоків частіше, і не зменшиться відбір до мінімуму ще до 97 градусів хвостових?

chelovechikTopic starter

Цитата: grofer від 13-01-2015, 16:40:48Про дельту.
Я думаю и при 0,3 ты в отборе ничего не унюхаешь.(уж больно колонна хорошая высокая) ИМХО надо пробовать.

кстати ты можешь попробовать... Ты смотрю это любишь... :D :D :D :D

ГОГа

Grofer, уставка в 0,1 градуса просто даст тебе большее количество остановок, но с меньшим временем, а 0,2 - меньшее количество остановок и большее время простоя. Как по мне, то 0,1 лучше - меньше зубья линии отбор-температура куба и следовательно, меньше опасность прорыва нежелательных компонентов вверх по колонне и в отбор. Начальный отбор как был для 0,2 так и останется и для 0,1. (Это все мое личное мнение)
А сглаженная кривая отбора будет одинаковой и для 0,1 и для 0,2
В догонку: а какая высота насадочной части у тебя?
Единственный "грех" на земле - это глупость

grofer

Цитата: Гог-Магог від 13-01-2015, 16:46:42а какая высота насадочной части у тебя?
колона 155см, деф 31см

добавлено: 13-01-2015, 17:02:20

Цитата: chelovechik від 13-01-2015, 16:45:54кстати ты можешь попробовать... Ты смотрю это любишь..
Раніше доб'юся ліпшого, лібшішішого ...  результату, а потім буду проводити краш-тести  :)

chelovechikTopic starter

Цитата: grofer від 13-01-2015, 17:00:18Раніше доб'юся ліпшого, лібшішішого ...
ОООО....   Я буду за тебя держать кулаки.  :D :D :D :D

Dimassik

И я с ним рядышком, если Пандору вышлешь. ;) :D
Чем дольше ждешь, тем слаще награда.

grofer

Сьогодні хочу включати парогенератор.
Яким макаром контролювати дистиляцією?
Куди перший датчик засунути? Гусарам мовчати
При яких показниках в бражці буде нуль спирту?

добавлено: 29-01-2015, 08:43:57

Може прикріпити перший датчик до куба, провести перший раз дистиляцію каші в ручну, запам'ятати показник температури при 0 в струї, і ці дані прописати в настройках для наступних дистиляцій парогенератором?

добавлено: 29-01-2015, 10:05:23

Сьогодні в ночі хотів сполоснути куб після дистиляції, нагнувся до крана, однією рукою взявся за куб другою за кран.......   і як ви думаєте, на скільки сантиметрів я підскочив у гору?  :)

Переставив вилку догори ногами, перестало бити. Тестером перевірив, раніше показував 220 від куба до крану, після перестановки - нуль.
Але при роботі все-рівно пробиває на землю 220 вольт.  Це нормально?

добавлено: 29-01-2015, 13:07:31

Розібрався з пробиттям напруги під час роботи. Як виявилося, потрібно переставити також вилку від тену.
Поставив маркером мітки, щоб на другий раз не дістати током.

4udak

grofer,
У тебя пробит ТЭН, где то рядом с выводом. Переставляешь вилку и ближе к пробою ноль становится, тогда током и не бьет. ТЭН надо менять.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

SMF spam blocked by CleanTalk