Дистиляція зернових на кодзі

Автор гуральник, 18-06-2023, 18:53:50

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

voffka75

Цитата: Anti8 від 23-06-2023, 09:47:02отримати шось цікаве без бочок
Зернові по білому (не лише кодзі, будь якій спосіб зброджування) не проста тема.
Подивившись популярних блогерів на ютубі, послухав як вони присмоктують «хлебное вино», «полугар», «зерновые нотки», «вкус свежего скошенного клевера» та ін., сподівався отримати щось смачне. Нажаль в мене нічого доброго білого зернового не вийшло. Тим що мене пригощали колеги, також не вразило. Спеціально навіть купував на Розетці білоруський житній дистилят, тобто промисловий зерновий самогон. Такий https://winefood.ua/ua/krepkie_alkogolnye_napitki/vodka/pervogon/zernovoy_distillyat_pervogon_rzhanoy_0_5_l_/ Так само, непереконливо. Хоча житній віскі у мене улюблений міцний алкоголь. Але у білому вигляді це вживати складно. Жодного білого зернового напою, який б сподобався я не зустрічав. На фоні цих дегустацій зернового білого, переглянув своє відношення до цукрового самогону.
На зараз така суб'єктивна думка: зернові або в бочку, або на РК.

гуральникTopic starter

Цитата: voffka75 від 23-06-2023, 13:15:10зернові або в бочку, або на РК
Або більше підрізати,якщо мова йде про кодзі.
Якщо ГОС, і такий метод перегону як у мене,то там є варіант отримати нормальний  самогон для вживання по білому під час перегону другої частини сс.
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

voffka75, десь у мене було трішки солодового , робив для білого вживання . Якщо не шкода 70 грн для пошти , отправлю тобі на дегустаціон шкалик , бонусом ще шкалик пива добавлю ))) !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Цитата: Сергей Леонидович від 19-06-2023, 11:05:45
переробив 160 кг. пшениці, якщо правільно пам'ятаю, вийшло після другої перегонки, десь біля 40 літрів 80% спирту
А для чого годиться дистилят на Кодзі 80% після двох перегонок?
Бо спирт зробити то нащо той геморой, якщо є цукор, а чи є відмінність у нішу сторону від ГОС з ферментами?

А з мукою хто побував? Бачу що вони їдять все що тільки можна, тому питання чи може саме з Кодзі мука після бродіння майже не має осаду?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 25-06-2023, 21:56:49А для чого годиться дистилят на Кодзі 80% після двох перегонок?
для рыгания (((

добавлено: 25-06-2023, 22:02:28

Цитата: ДимаС від 25-06-2023, 21:56:49Бо спирт зробити то нащо той геморой,
а ты попробуй!
я верю что у тебяполучится ))))))))))))))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 25-06-2023, 21:56:49якщо є цукор
та я ж писав, цукру не було, бо окупація, а якщо був, ціна була захмарна, робив з того що було, щоб спирт потім зробить
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Цитата: Сергей Леонидович від 25-06-2023, 22:33:58
Цитата: ДимаС від 25-06-2023, 21:56:49якщо є цукор
та я ж писав, цукру не було, бо окупація, а якщо був, ціна була захмарна, робив з того що було, щоб спирт потім зробить
Я це пригадую, просто подумав може то інша історія бо 80%

vova0869

Я робив зерновой спирт для джину . Може це фiгня але е бачення що спирт рiзного походження по рiзному впливае на людину .

voffka75

Про це ще Енгельс свого часу писав у роботі Пруська горілка у німецькому рейхстагу.  :)

ГОГа

Цитата: vova0869 від 26-06-2023, 13:34:07Може це фiгня але е бачення що спирт рiзного походження по рiзному впливае на людину .
Абсолютно вірне ствердження! Відчув це на власному досвіді.

Цитата: voffka75 від 26-06-2023, 13:41:43
Про це ще Енгельс свого часу писав у роботі Пруська горілка у німецькому рейхстагу.  :)

Якщо це іронія - то вона зайва.
Гадаю, що практично більшість форумчан так чи інакше стикалися з феноменами "тяжкої руки" і "неправильної горілки".
Spoiler
квантовий ефект "заплутаних" частинок спостерігається і на молекулярнрому рівні.
Я між іншим науковець: наука годувала мене і годує  -  і дуже добре годує -  і я знаю про що пишу.
[close]
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

думав етиловий спирт то однаково, бо чітко те помічав тільки між: сортировка/коньяк/віскі/вино/пиво умовно

ГОГа

Цитата: ДимаС від 26-06-2023, 14:22:31
думав етиловий спирт то однаково, бо чітко те помічав тільки між: сортировка/коньяк/віскі/вино/пиво умовно
Діма, а ти зроби так: віддай однаковий спірт трьом різним людям (з різним характером і вашими відносинами) і нехай вони зроблять горілку (не суть важно яку саме). Потім по-куштуй кожну і відміть наслідки.
А вже пооотім поговоримо.  :)
Единственный "грех" на земле - это глупость

voffka75

Цитата: ГОГа від 26-06-2023, 13:42:50Якщо це іронія - то вона зайва.
Жодної іронії
Цитата
<.... И если, как это было тогда,
вуппертальским рабочим не оставалось ничего другого, кроме выбора между земной
водкой кабаков и небесной водкой пиетистских попов, - мудрено ли, что они
предпочитали первую, как бы плоха она ни была.
А она была очень плоха. Как только водка выходила из холодильника, она рассылалась
без всякой дальнейшей очистки,
* - старинная мера жидкости в Германии, в среднем равная 150 литрам, Ред.
К. Маркс и Ф. Энгельс. Сочинения. Изд-е 2-е, Т.19, с. 43
со всем содержащимся в ней сивушным маслом, и сразу распивалась. Все водочные
изделия, перегоняемые из виноградных выжимок, из свеклы, зерна или картофеля,
содержат это сивушное масло, смесь, состоящую из высших спиртов, т. е. из
жидкостей, аналогичных по составу обыкновенному алкоголю, но с большим
содержанием углерода и водорода (в частности первичный пропиловый спирт,
изобутиловый спирт, но в первую очередь амиловый спирт). Все эти виды спиртов
вреднее обыкновенного винного спирта (этилового спирта), и доза, при которой они
действуют отравляюще, гораздо меньше, чем соответствующая доза последнего.
Профессор Бинц в Бонне после многократных опытов недавно установил, что
опьяняющее действие наших спиртных напитков, точно так же, как и их неприятные
последствия в виде пресловутого похмелья или в виде более серьезных явлений
заболевания и отравления, должны быть приписаны не столько обычному винному,
или этиловому, спирту, сколько главным образом высшим спиртам, т. е. сивушному
маслу. Они действуют, однако, не только более опьяняюще и разрушительно, но и
определяют характер опьянения. Каждый знает по собственному наблюдению, если не
из опыта, как различно действует на мозг опьянение вином (даже разными сортами
вина), пивом или водкой. Чем больше в напитке сивушного масла и чем вреднее это
сивушное масло по своему составу, тем более омерзительно и буйно опьянение.
Молодая неочищенная картофельная водка по сравнению с другими крепкими
напитками содержит, как известно, наибольшее количество сивушного масла,
наиболее вредно действующего состава. Действие непривычно больших количеств
этого напитка на такое легко возбудимое, темпераментное население, как население
Бергского округа, было, разумеется, вполне соответствующим. Характер опьянения
совершенно изменился. Всякое празднество, прежде кончавшееся добродушным
весельем и лишь изредка эксцессами, при которых, правда, нередко пускали в ход
"Kneif" (нож, по-английски knife), каждое такое празднество стало превращаться в
дикую попойку и завершалось неизбежной дракой, которая никак не обходилась без
поножовщины, причем смертельные случаи от ножевых ран имели место все чаще.
Попы сваливали вину за это на растущее безбожие, юристы и прочие филистеры - на
кабацкие попойки. Настоящей же причиной было внезапное наводнение прусской
сивухой, которая производила свое естественное физиологическое действие и
отправляла в крепостные казематы сотни бедняг....>

"Прусская водка в германском рейхстаге"
К. Маркс и Ф. Энгельс. Сочинения. Изд-е 2-е, Т.19, с.39-54

Батарейкин

Цитата: vova0869 від 26-06-2023, 13:34:07але е бачення що спирт рiзного походження по рiзному впливае на людину .
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,5154.msg345271.html#msg345271

добавлено: 26-06-2023, 15:28:25

недавно обсуждали
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

voffka75

Отримав від makrak80 для дегустації три зернових білих напої: 1) солодовий; 2) жито зерно + жито солод; 3) кукурудза 80%+ жито + солод на кодзі.
Всі три релізи не викликають зауважень, щодо якості дистиляції. Присутності голів, хвостів, самогонного присмаку не відчувається. В цілому напої п'ються легко, м'яко, можливо прийняти їх за магазині, в тому сенсі, що самогонних ознак в них немає.
Найкращій на мій смак – солодовий. Кукурудза останнє місце. Жито відповідно друге.
І таке ранжування напряму залежить від сили присмаку відповідної зернової сировини. Солодовий напій майже без будь-якого присмаку, лише невелика солодкість, найбільш наближений до горілки (водки). У кукурудзяного навпаки, дуже агресивний (можливо таке контрастне враження на фоні солодового) та сильний зерновий присмак. Не дуже приємний. У житнього, несподівано, також як і солодового майже немає ніякого зернового присмаку, може десь далеко, далеко. При цьому, впізнати що це саме жито я не зміг. Жоден з напоїв, не нагадує за запахом та смаком відповідні різновиди віскі (солодовий, житній віскі та бурбон). Зовсім іншій запах та смак від витриманих напоїв.
Не знаю яким способом вони виготовлялись, але припускаю, що скоріш за все колона?
У будь-якому разі, Микола дякую за надану можливість порівняти різні біли зернові.

SMF spam blocked by CleanTalk