Бобер - помічник винокура

Автор Игорь, 01-05-2025, 18:22:43

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

BazilVV

1. Батарейкин - с датчиками подумаю, но лучше максимальный комплект  -1шт
2. Сергей Леонидович: 1 бобер та 2 компл датчиків
3. Димас: 1 бобер та 2 комплекта датчиків
4. vova0869 ---  з додатковим датчиком температури якщо е можливiсть.
5. BazilVV: 1 бобер.

ИгорьTopic starter

На цьому першу хвилю зупинимо.  
Відправку планую в понеділок-вівторок. 

Якщо будуть ще бажаючі - продовжимо після 15-го червня. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Давайте координаты Нової Пошти, буду відправляти. 

ДимаС

Цитата: Игорь від 27-05-2025, 00:09:37Давайте координаты Нової Пошти, буду відправляти.
Написав у приватні повідомлення
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Сергій Леонідович

Оленка вже отримала, щира мегадяка! Як вийду з лікарні роздивлюся, розповім
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

vova0869

Бажаю швидкого одужання .

Батарейкин

та я хоть 10 ))))
главное что списки умею делать

данные скинул в личку

29-05-2025, 21:51:26
Цитата: Игорь від 24-05-2025, 21:59:11Упс. А я не помню уже что это такое :)
https://labspirt.com/forum/index.php?msg=326355

вот описание ЧудоУстройства )))

но ты это сообщение можешь не заметить... так как оно приляпается к моему предыдущему (((
надо это перенастроить на форуме... что бы через 10-15минут оно шло как новое
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

BazilVV

27.05.2025 написав в приват дані.

ИгорьTopic starter

Вибачайте за затримку на тиждень, бо...
Цитата: Игорь від 24-05-2025, 16:11:18Щоб можна було зайти на сторінку свого бобра та подивитись як змінювалась температура за останню добу, чи за останній тиждень. 
Припустимо, бобер, якщо під'єднаний до роутера, кожні 5 чи 15 хвилин надсилає на роутер темпевратуру, с роутер зберігає її в окремому файлі
Від задуму до реалізації минув тиджень. Чи не забагато?  Але зробив.
Бобер може вести один з трьох типів графіків
- швидкий (раз в 5 секунд), але короткий (дві години);
- середній (двічі за хвилину, впродовж 12 годин);
- повільний (раз в 5 хвилин), але довгий (5 діб).
Лишилось змінити інструкцию, перекласти її на мову людей, пошукати та видалити залишки кацапізмів. Це вже можна зробити з часом.  Що змінилось - покажу в відео, принципово нічого не змінилось, лише додались нові можливості, і, відповідно, змінилося меню.
Нова прошивка прикріплена, ті, хто вже користуються Бобрами, можуть встановити її. Я був би радий зауваженням.

ИгорьTopic starter

Нова прошивка, вже з серверною підтримкою.
Анонсую опис на 10 коротких відео, може хтось вже щось побачив.

Greyman

Можливо не зовсім в тему, але запитаю у громади.
Ідея помічника винокура дуже цікава, хоча я радше проводжу час поряд з апаратом :)
Разом з тим, останні роки більш неочікуваним попандосом для мене були випадки відключення подачі холодної води.
Як я розумію, Бобер може запобігати цій проблемі без особливих змін у програмному забезпеченні. Достатньо замінити датчик рідини на датчик тиску води.
Попередні пошуки підходящого датчика успіху не дали. На Алі щось бюджетне є, але реагує на швидкість потоку не нижче 0,7 л за хвилину. Но OLX бачу Water Flow Sensor для Arduino, там від 0,3 л/хв. Але, здається і ця швидкість може бути завеликою...
Може хтось стикався з подібними датчиками?
Непогано, якщо запізнюєшся, сповільнити крок.

vova0869

Треба  датчик температури поставити у вiдбiр и задати ну скажем 50' .Якщо бобер заоре проблема з охолодженням .Або терморегулятор та дзвiнок .А от коли электрику вiдключають а нагрiв газом тут бобер без допiв не допоможе .

ИгорьTopic starter

Цитата: Greyman від 02-06-2025, 20:54:33останні роки більш неочікуваним попандосом для мене були випадки відключення подачі холодної води.
Наявність та достатність води легко, а головне - більш надійно - відслідковується по температурі води охолодження, або навіть по температурі кожуха холодильника. Бобер так це і робить.
Цитата: vova0869 від 02-06-2025, 21:10:49коли электрику вiдключають а нагрiв газом тут бобер без допiв не допоможе
Саме тому Бобер живится не від мережі 220 вольт, а постійним струмом 5 вольт. Нещодавно брав участь у перегонці, Бобер живився від павербанку. Перегонка тривала 3 години, заряд павербанку впав з 80 до 65%.

ИгорьTopic starter

Цитата: Greyman від 02-06-2025, 20:54:33я радше проводжу час поряд з апаратом :)
Бобер задуманий саме для такого застосування. Він лише підказує коли необхідно щось робити.
Цитата: Greyman від 02-06-2025, 20:54:33Як я розумію, Бобер може запобігати цій проблемі без особливих змін у програмному забезпеченні. Достатньо замінити датчик рідини на датчик тиску води.
Попередні пошуки підходящого датчика успіху не дали. На Алі щось бюджетне є, але реагує на швидкість потоку не нижче 0,7 л за хвилину. Но OLX бачу Water Flow Sensor для Arduino, там від 0,3 л/хв.
Може хтось стикався з подібними датчиками?
Я не тільки стикався з таким датчиками, а й наваяв багато пристроїв з ними. Колись робив купу експериментів з ними, треба пошукати. Батарейкін нещодавно згадував про стабілізатор потоку...
Але я про інше. Просто необхідно розкласти інформацію по поличках.
Ти спочатку пишеш про датчик тиску, а потім - про датчик потоку. Це різні датчики. В автомобілі є датчик тиску оливи. Якщо його поставити перед краном на дистилятор, то коли кран буде закритий, датчик покаже наявність тиску, а коли кран відкриєш, тиск впаде, датчик покаже, що тиску нема. Так само не буде тиску при відсутності води. Цей датчик дійсно можна підключити замість, або паралельно датчику рідини Бобра, але від такого датчика користі не буде.
Датчик потоку - це інший датчик, він імпульсний, для його використання треба інше програмне забезпечення, просто так його замість датчика рідини не поставиш.
Ти пишеш про межі вимірів датчиків потоку якось відсторонено, краще "тримати ці цифри за яйця", тобто чітко розуміти що до чого.
Якшо у тебе нагрів теном, то ти знаєш потужність нагріву, якщо грієш газом, то приблизно - теж. Одна конфорка дає 1-1,5 кіловата корисного нагріву.
Припустимо, у тебе нагрів 3 кВт. Потік води, що буде потрібній, залежить від нагріву води на твоєму дистиляторі.
Припустимо, взимку вода в крані має температуру 5 градусів, а на виході з холодильника вона прогрівається до 55. Добуток температури складає 50 градусів. Вага води за секунду, що потрібна для такого режиму роботи, складає...
3000 [вт(=дж/секунду)] : 4,2 [дж(грам*градус)] : 50 [градусів] = 14 грам за секунду, або 0,84 літра за хвилину.
Якщо влітку вода буде мати температуру 20 градусів, то добуток температури зменшиться до 35 градусів, а необхідний потік води збільшиться до 1,2 літра за хвилину, тобто і взимку, і влітку датчик на 0,7 л/год буде працювати добре.
Але всеж, логічніше оцінювати достатність охолодження саме температурою. Треба тільки визначити оптимальне місце виміру та призначити оптимальний порог температури.

SMF spam blocked by CleanTalk