Проблемы с РМ-2.

Автор Delta, 20-08-2013, 22:44:03

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

yrabarskiy

Кому відомо, підскажіть. РМ в режимі вольтметра не має стабільного покажчика напруги ел. мережі. Мають місце мигання, наприклад 217 - 246 - 235 , які однаково повторюються. Після обезточування РМки та нового включення ці показники трохи інші. Заданий вихідний вольтаж стабільний, але відповідність його залежить від настройки вольтметра РМки до відповідності ел. мережі. У мене  в ел. мережі 237 вольт.
Хмільна вода не приведе до добра!

Батарейкин

описывались проблемы с КРЕНкой. может даже в этой ветке.
а может все таки у тебя напряжение так сильно плавает?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Victor

Перевірити опорні напруги, бажано осциллографом, може десь якийсь конденсатор висох.

moh1971

Цитата: Victor від 10-09-2016, 17:17:39конденсатор висох.
к стати в тему,у меня моя первая рм,начала выдрючиваться,то падало до нуля,то поднималось до максимума выходное напряжение.Я по совету Человечика перепаял конденсатор,это помогло,но не на долго,короче ту рм я расковырял,ну короче добил.Купил другую,и с ней через время случилось то же.Я вспомнил что кто то советовал подогреть,я подул феном,и она ожила,потом остыла,и опять.Я тогда засунул к ней в бокс подогреватель в виде китайского раптора от комаров,она так работала,потом я подогреватель убрал,и так работает до сих пор.Вот такие чудеса :) :)

sergeybb

Еще мигает если установить выходное напряжение выше, чем есть в сети. Для проверки установить на выходе, например, 60В, если мигать перестанет, то сеть выдает абы шо.

yrabarskiy

Цитата: moh1971 від 10-09-2016, 19:11:18к стати в тему,у меня моя первая рм,начала выдрючиваться,то падало до нуля,то поднималось до максимума выходное напряжение.
Дякую, але мене цікавить становище з показниками вольтметра вхідної напруги. У мережі скачків немає, поруч трансформаторна  З вихідною напругою при пониженні температури до 10 *С цей казус я долав в минулому році. Тепер таке проявляється і при 25*С, але само через 1-2 хв нормалізується.

andy

Цитата: yrabarskiy від 10-09-2016, 20:06:26через 1-2 хв нормалізується.
У меня тож такие глюки бывают, выключал и включал обратно, помогает.
Так же помогает добавление или убавление мощности.
Тем более почти сразу на новой РМ.
Цитата: yrabarskiy від 10-09-2016, 20:06:26поруч трансформаторна 
Я тоже первый на линии, в розетке железно 230+, ночью и 270 бывало, раньше до экономок диоды впаивал, а то лампочки ночью горели на раз. Возможно из за повышеного глюк, многие электро под заниженый ток больше расчитаны.
Деньги под ногами, сумей поднять.

Игорь

Цитата: Victor від 10-09-2016, 17:17:39Перевірити опорні напруги
Там нет внешней опоры. Используется внутренняя, на борту процессора.
Цитата: yrabarskiy від 10-09-2016, 12:28:31Заданий вихідний Вольтаж стабільний, але відповідність його залежить від настройки Вольтметра РМки до відповідності ел. мережі
Чем проверял соответствие выходного напряжения заданному? Если обычным тестером, это бесполезно. Он предназначен для измерения синусоидального напряжения. После РМ-ки он показывает намного меньше, и даже при стабильном выходном напряжении его показания плывут вместе с плаваньем сетевого напряжения.
Дергания показаний при индикации входного напряжения типа 217 - 246 - 235 вполне могут отображать реальное состояние твоей сети.
Цитатавідповідність його залежить від настройки Вольтметра РМки до відповідності ел. мережі
Дай пояснення. Я не зрозумів що саме ти маєш на увазі.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

andy

Цитата: Игорь від 10-09-2016, 21:23:50Дергания показаний при индикации входного напряжения типа 217 - 246 - 235 вполне могут отображать реальное состояние твоей сети
Игорь по описаниям схоже с моими глюками на РМ, и он тоже из первых на линии сидит, может заточка РМ не предвидит 230+, многие вещи глюкают при 250-270.
К примеру сосед маме бош стиралку подарил, и 2 раза за год чинил, пренапруга, продали, и купили ЛыЖи пашет нормуль, они с самсунгой на 300в расчитаны.

Игорь

Цитата: Victor від 10-09-2016, 17:17:39може десь якийсь конденсатор висох.
Там два електроліта, що потенційно можуть висохнути. Але обидва вони стоять у колі живлення. Перший - на 12 вольтах, другий - на п'яти.

Є сенс перевірити наявність п'яти вольт. На платі є стабілізатор 78L05 - маленька чорна детелька з трьома ніжками. Між середньою та однією з крайніх ніжок має бути щось близько 12 вольт, між середньою та іншою крайньою має буть 5 вольт плюс мінус пара десятих. Якщо п'яти нема, міняй 78L05. На велику 7805 міняти не треба.

Игорь

Цитата: andy від 10-09-2016, 21:32:08может заточка РМ не предвидит 230
По паспорту вроде должно работать. Но действительно, если мгновенное напряжение на делителе сетевого напрядения получается вьіше внутреннего напряжения внутренней опорьі, он не будет показьівать вьіше какого-то максимума.

yrabarskiy, якщо діюча вихідна напруга стабільна, можна начхати на глюки при відібраженні  показників у режиі Вольтметра. Але звичайним тестером це не перевіриш.

Я б перевірив стабільність за допомогою квартирного лічильника - увімкнув би нагрів відсотків на 50 (налаштування РМ-2 - 156 Вольт), вимкнув би всі інші електроприлади, та кожні 10 чи 15 хвилин дивився би покази лічильника. Якщо зміни будуть однаковими, а споживана потужність близька до 50% від паспортної потужності ТЕНа, я б не хвилювався.

andy

Цитата: Игорь від 10-09-2016, 21:44:14Але звичайним тестером це не перевіриш.
Если начинает глючить, можно входную померять, что я и сделаю при появлении глюков, если от повышенной в  розетке, значит РМ не заточена ровнять с повышеной.

yrabarskiy

Цитата: Игорь від 10-09-2016, 21:23:50відповідність його залежить від настройки Вольтметра РМки до відповідності ел. мережі

Дай пояснення. Я не зрозумів що саме ти маєш на увазі.

Співвідношення напруги ел.мережі з налаштуванням вхідного Вольтметра РМки. Якщо вони не збалансовані, то це впливає на значення вихідної  напруги з показниками вихідного Вольтметра. На цьому не наполягаю, але прийшов до такого висновку тому, що коли РМка іще не глючила я встановлював  на  вхідному Вольтметрі 220 в і ректифікацію проводив при показниках вихідної напруги 155 в, а в інший раз встановив на вхідному Вольтметрі 237 в так як і в ел. мережі, відповідно збільшив вихідну напругу РМки  при ректифікації до 167 в. Навалка була однаковою. Передзахлин колони контролював за тиском по манометру, був як завжди 3 кПа. ТЕН 2,5 кв.

Игорь

Цитата: yrabarskiy від 11-09-2016, 13:29:21Співвідношення напруги ел.мережі з налаштуванням вхідного Вольтметра РМки
РМ-2 не дає можливості  регулювання/встановлення ВХІДНОЇ напруги. Це просто неможливо зробити. Вхідну напругу РМ може тільки вимірювати та відображати, при цьому РМ стабільно підтримує налаштовану вихідну напругу, незалежно від стану вхідної напруги.
Як я зрозумів, ти поліз у калібрування (цього не слід було робити), та змінив коефіцієнт перерахунку таким чином, що замість 220 Вольт РМ почав показувати 237, тобто ти збільшив коефіцієнт в 237/220=1,0773 раз. Тому при фактичній вихідний напрузі 155 Вольт відображалося 155х1,0773=167 Вольт, а фактична напруга й потужність лишились як до зміни коефіцієнту.
Я нагадаю ще раз, що нема сенсу вимірювати вихідну напругу за допомогою звичайного тестера. А коли під керуванням РМ працює потужний споживач (як ТЕН, наприклад), пропадає сенс звичайним тестером вимірювати й вхідну напругу теж. Бо звичайний тестер здатен коректно вимірювати лише ідеальну синусоїдальну напругу, а на виході тріака під керуванням РМ ми маємо шматочки сінусоїди. При такому навантаженні мережева напруга просідає, але не рівномірно протягом півхвилі, форма синусоїди викривляється і звичайний тестер знову бреше.

Батарейкин

Цитата: andy від 10-09-2016, 22:03:22значит РМ не заточена ровнять с повышеной.
гыыы-гыыы!!!
обоснуй!
ты не только в ГБО разбираешься но и в электронике?
чем отличается порезать мощу 220вольт от 200 или 270 ???
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

SMF spam blocked by CleanTalk