Автоматика для дистиляції.

Автор SAMSON, 09-05-2022, 18:35:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Anti8

Люди добрі, я начебто не такий вже і новачок, хоча в мене є тіки Роса, дистиллятор і РК, але все ж хочу
вдосконалюватися теж і в планах більша автоматизація та може зернові.
Але я трохи заплутався.
Може хтось зробити зведену таблицю всіх останніх пристроїв автоматизації...
- малюк
-фанкоіл
-карлсон
- з цієї теми для дистиляції автоматика с дефлегматором.

1. Для чого він потрібен і чим керує
2. Які датчики аналізує
4. Які напої(основні) можна робити
3. Примітки
4. Які додаткові пристрої потрібні(РМ2, насос....)

Може ще шось, думаю зрозуміло, шо я хочу донести.

//перше шо хочу зробити:
у мене стабільна подача водопровідної води, я так розумію, шо мені поттрібен насос(от тіки який) + малюк = стабільна температура охолодження, або от останній прилад з цієї теми
Донбас - це Україна!

Игорь

Фанкойл - пристрій для керування автономкою, тобто насосом на 12-24-36 вольт та вентилятором на 220 вольт. Потребує два датчики температури - в холодній та гарячій лініях. Що робить? Змінює оберти насоса та вентилятора так, щоб тримати температури на обох датчиках в межах завдання.

Малюк та Карлсон - це розпотрошений на дві частини Фанкойл. 
Карлсон керує вентилятором, він має пропеллер :) , а Малюк - насосом. Різниця між ними тільки в напругах. Малюк оперує постійною (12-24-36), Карлсон - змінною (220).

Крім роботи з автономкою, Малюк може бути корисним у водопроводному охолодженні, дозволяє стабілізувати охолодження та помітно економити. Воду в такому разі насос має брати з самопоповнюваної ємності, наприклад, з унітазного бачка.

Крім цього, є прошивки, що дозволяють використовувати Малюка як дозатор або стабілізатор потоку. Для цього замість термодатчика треба застосувати датчик потопу.

Малюкові знайшлася робота і в дистиляції. Його застосування для подачі води в дефлегматор дозволяє тримати стабільною міцність відбору та помітно зменшити вміст сивухи. На мій погляд, це корисний інструмент для багатьох дистиляційних процесів, включно з перегонкою джину.
При черговому експерименті з малюком та джином, я побачив потребу в ще одному датчику температури (для куба), і остання прошивка для Малюка вже передбачає його використання. 

Дискусія по цьому поводу відродила стару мою розробку, що була незаслужено покинута. По суті це той самий малюк, але спеціалізовано пристосований для дистиляції. Що він вміє - повторювати не буду, все в цій гілці. 
Напишу тільки, що він керує дистиляцією та насосом. Насос можна використати або для   керування дефлегмацією, або для керування охолодженням якщо потреби в дефлегматорі нема.

Подивись ще тут.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

silverus

Цитата: Игорь від 28-05-2022, 11:16:53Малюкові знайшлася робота і в дистиляції. Його застосування для подачі води в дефлегматор дозволяє тримати стабільною міцність відбору та помітно зменшити вміст сивухи.
Надо доделать чачу,первый перегон с вина был под вакуумом, планирую второй до 70% в струе.
Как я  вижу - дефлегматор прямо на кубе, отбор из ТСА, малышом регулирую, что-бы в струе было 70%.

Правильно?

vova0869

Якщо карлсону пiдключить насос на 220 в то выйде малюк ?

hachok

Ігор первір той семістор, що я вислав!!! перед включенням з рм

Батарейкин

Цитата: hachok від 27-05-2022, 15:44:21
Цитата: Батарейкин від 27-05-2022, 14:18:46РОСА без коробки (только клапанами тремя управляет)
а ну розкажи докладніше)
та что там рассказывать... просто на веревочке весит РОСА
в нее заходит 220вольт
два термадачика, что бы стартануло....
а на выход электроклапанов 3 шт в параллель повесил.
-Головы - ГСЭП
-Сивуха
-Головы РК (с царгой пастеризации)
специально со старой прошивкой РОСА.
включил Р3 (отбор голов). выставил о1 или о3.   оно и отбирает.
в планах датчики задействовать.один как авария перегрева на ТСА.
ну и таки повесить на нее симистор. так как второй ТЭН рм2 управляется

на второй РОСЕ
датчик на другой ТСА (авария)
датчик на голову средней колоны.
режим Р5. отбор 1,3л. шпора от 92с.  когда РК(третья колона) не допитана парами спирта, то уменьшается отбор по шпоре
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь

Коли писав перші пояс нення, один пункт налаштуваннь лишився в тумані.
Цитата: Игорь від 25-05-2022, 18:49:39Це оберти, на які має перейти насос  після стопу. Навіщо я це заклав два роки тому - не пам'ятаю. Буде зайве - приберемо. Чи змінимо.
Тепер туман остаточно розвіявся.
Станом на сьогодняшній ранок зупинився на такому принципі керування насосом дефлегматора.
Про такі налаштування, як min та max ШІМ, та три коефіцієнти ПІД, все зрозуміло.
Є ще три налаштування. Це температура пари то оберти для кожного режтма, та аварійні оберти. Зараз мова про них.
Зараз я повторюю те, що прописано в програмі, але мовою людей :)

1. Якщо оберти насоса для поточного режиму налаштовані на не нуль, то вони підтримуються тільки якщо датчика  в паровому потоці нема, або на ньому вище за 50 градусів. Наявність чи відсутність аварій, та стан нагріву, в такому разі не впливають на оберти.
2. Якщо ці оберти налаштовані на нуль, працює ПІД-регулювання обертів на базі налаштованої температури парового потоку. Якщо в цій ситуації датчик температури зникне - це аварія. Станеться зупинка нагріву, а насос буде працювати на аварійних обертах що знаходяться в останному пункті загальних налаштуваннь. Якщо там стоїть нуль, оберти будуть повними.

Отже, дефлегмація може відбуватись у двох режимах - ручному (коли користувач призначає оберти насосу), чи в автоматичному (користувач призначає температуру пари, а оберти ставить на нуль). 
Відсутність чи зникнення датчику температури пари в автоматичному режимі сприймається як аварія. Сухий контакт, що може керувати нагрівом, розмикається, а насос починає працювати або на аварійних обертах, або на повну якщо аварійні налаштовані на нуль. Прилад при цьому дзвонить та пише на екрані коли, що, та яким чином сталося.

Игорь

Игорь

Нова прошивка.
Рекомендую встановити всім (тобто двом :) ) користувачам.
Головні зміни.
Точка доступа існує весь час, доки прилад має живлення. Для перепрошивки тепер не треба включати з натиснутою кнопкою.
Номер поточної прошивки можна побачити в імені точки доступа.
Скасована модливість вибору режима роботи сухого контакту. Контакт розімкнено коли нагрів не потрібен або заборонений. Контакт замкнено коли нагрів потрібен та дозавлений.
Додана можливість вимкнути звукове сопроводження кнопок та автоматичних повернень по меню.
Наведено лад з керуванням насосом (подробиці вище).
Четверта прошивка прикріплена. Можуть мати місце помилки у текстах на екрані (помилкові або зайві символи). Хто помітить - тикайте мене носом - буду виправляти.

ДимаС

Цитата: Игорь від 07-06-2022, 13:24:14Точка доступа існує весь час, доки прилад має живлення. Для перепрошивки тепер не треба включати з натиснутою кнопкою.
З точки зору безпеки таку точку скоріш за все можуть зламати та зробити неприємності власнику прибору, погравшись з налаштуваннями...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: Игорь від 07-06-2022, 08:50:31
Цитата: Батарейкин від 29-05-2022, 14:16:14то уменьшается отбор по шпоре
По шпоре?!!!
да!
шпора настроена от 92С 
отбор 1,3л/час
датчик стоит на выходе НБК (средней трубы)
что теоретически является входом  в РК.
если идет недопитка спиртом РК, то снижается отбор
температура пара чаще  всего 92-94С но иногда бывает и 88, но это уже  близко к провалу в кипятильнике
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь

Цитата: ДимаС від 07-06-2022, 14:18:19
Цитата: Игорь від 07-06-2022, 13:24:14Точка доступа існує весь час, доки прилад має живлення. Для перепрошивки тепер не треба включати з натиснутою кнопкою.
З точки зору безпеки таку точку скоріш за все можуть зламати та зробити неприємності власнику прибору, погравшись з налаштуваннями...
Давай начнем с того, что у этого аппарата НЕТ доступа к настройкам через вэб-интерфейс.
Представляешь какой облом будет у злоумышленника, когда он притаится где-то в зоне покрытия точки доступа твоего аппарата, подключится к ней с целью наломать тебе процесс самогоноварения. Он двое суток будет подбирать айпишник, а когда подберёт, окажется, что он может только сменить прошивку. И только в том случае, если она моего выпуска и имеет внутри ключик. Одно из двух - или сдуреет, или сопьется. :)

Игорь

Сьогодні розбирався зі знеглуздившою росою. Це не по темі...
Коли відремонтував, - зробив невеличкий тест на стабілізацію. Це теж не по темі.
А коли закінчив, вирішив перевірити на стабільність ще й Гачкову РМ-2, яку щойно зібрав до купи з автоматикою дистиляції. Це вже по темі :)
Не буду тягнути козу за хвіст - як роса так і РМ-ка тест на стабільність пройшли на відмінно.
Обидва відео за посиланнями. 
Роса
PM-2
Той, кому цікаво, побачить у третьому відео на що Роса перетворює синусоіду 220 вольт.

Игорь

Игорь

Немного другое устройство, для встраивания в свою автоматику. Для Алексея.
Часть 1

Часть 2

Часть 3

SMF spam blocked by CleanTalk