Технологія дистиляції з витримкою у бочках до 50л

Автор ДимаС, 28-12-2022, 13:03:43

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Який розмір бочки ви зазвичай використовуєте?

10л
20л
30л
Не використовую старіння у бочках

ГОГа

Цитата: makrak80 від 09-07-2023, 22:24:48Тому треба заливати такий , який би ти зміг пити в білу
Судження вірне лише частково. Залиття в бочку дистиляту, який можна пити по-білому, дає можливість отримати більш-менш пор'ядний продукт через пару років, але, якщо дивитися детальніше (про це,між іншим писав Ігор), то в бочку заливається "перспективний дистилят", який по-білому пити практично неможливо: він спеціально недоочищений заливки в бочку, в ньому багато домішок, як головних, так і хвостових, проміжних, які боча буде використовувати: виправляти і перетворювати.
Единственный "грех" на земле - это глупость

гуральник

Цитата: ГОГа від 10-07-2023, 10:34:31заливається "перспективний дистилят", який по-білому пити практично неможливо: він спеціально недоочищений заливки в бочку, в ньому багато домішок, як головних, так і хвостових, проміжних, які боча буде використовувати: виправляти і перетворювати.
Від 100  і більше літрів, на 5 і більше років, але не в 10-30л.
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаСTopic starter

Цитата: гуральник від 10-07-2023, 10:44:31
Цитата: ГОГа від 10-07-2023, 10:34:31заливається "перспективний дистилят", який по-білому пити практично неможливо: він спеціально недоочищений заливки в бочку, в ньому багато домішок, як головних, так і хвостових, проміжних, які боча буде використовувати: виправляти і перетворювати.
Від 100  і більше літрів, на 5 і більше років, але не в 10-30л.
Чому?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

voffka75

Тому що часу не вистачить на перетворення у 10 л

гуральник

Цитата: ДимаС від 10-07-2023, 11:06:38Чому?
В 10 л бочці за час перетворення мало що залишиться, все піде ангелам.))
Тому потрібно чимось жертвувати.
Трохи підрізати, але все ж таки щось отримати.
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

Цитата: ГОГа від 10-07-2023, 10:34:31якщо дивитися детальніше (про це,між іншим писав Ігор), то в бочку заливається "перспективний дистилят", який по-білому пити практично неможливо: він спеціально недоочищений заливки в бочку, в ньому багато домішок, як головних, так і хвостових, проміжних, які боча буде використовувати: виправляти і перетворювати.
ГОГа, так я за це теж казав , ти мабуть не до кінця моє повідомлення читав ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГОГа

makrak80, трохи не порозумілися: тобто це я не до кінця зрозумів - не прийняв до уваги об'єм бочки.
Единственный "грех" на земле - это глупость

котХ

Подарили 20л бочку, вроде Витали, после вымачивания думаю залить кальвадос. Как правильно перегнать для бочки. Брага чистый яблочный сок на дрожжах для сидра. Брожение в подвале при стабильной температуре, около 15С. Первая перегонка до 99 в кубе. Что посоветуете вторую дробную, или методом укрепляющих перегонок (отгабриэливание).

makrak80

Це залежить від того , яке маєш обладнання , та по друге яке відношення до ізіків . З сідру їх не має бути багато , можно класіку спробувати , а з іншої сторони бочка нова , довго в неї не вийде тримати . Я б почище зробив , тому що більш 6-7 місяців в ціей бочці не витримати , це не олпол ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Вадим33

Цитата: котХ від 08-09-2023, 14:36:19Подарили 20л бочку, вроде Витали, после вымачивания думаю залить кальвадос.
Нельзя лить кальвадос в новую,хоть даже и вымоченную бочку.У кальвадоса тонкий,нежный вкус.Новой бочкой всё забьётся дубом. Нужна уже работавшая,желательно постарше бочка.Если уж очень хочется,заливай крепостью не менее 70%,а если получится и 75.Так танины будут меньше тянуться и кальвадос сможет дольше простоять.

ДимаСTopic starter

якщо знати б що у тебе буде виходити з бочки швидше - спирт чи вода - можна було б краще порахувати. У мене наприклад у бочці укріплюються дистиляти з часом.
Я ризикнув і у нову бочку заливав 45% - це дає можливість за 2-3 місяці перевірити міцність, якщо не падає - можна тримати й далі, якщо не забагато танінів натягнуло. Вже друга заливка 55%, третя 65%, четверта 70-75 і то вже на півтора роки як мінімум, а то й два... треба пробувати.

Вимачуй Віталіка бочку не менше місяця, можна періодично заливати кип'яток - гірше не буде, а от зайве вимити більшою частиною зможеш.

Вадим33

Цитата: ДимаС від 08-09-2023, 16:22:12Я ризикнув і у нову бочку заливав 45% - це дає можливість за 2-3 місяці перевірити міцність, якщо не падає - можна тримати й далі, якщо не забагато танінів натягнуло. Вже друга заливка 55%, третя 65%, четверта 70-75
Нужно наоборот.Крепость заливки 45% максимально вытягивает танины из бочки,а лигнин,наоборот не растворяется в такой слабой крепости.Значит,пока бочка новая,нам нужно заливать покрепче.Конечно,бочки все разные,но если зальёшь в новую бочку 75%,то сможешь продержать и год и два,скорее всего.Если зальёшь 45,То через пол года убьёшь напиток.В сухом,тёплом помещении крепость всегда растёт,при повышенной влажности - падает.Т.е. в квартире крепость будет как минимум не падать.

ДимаСTopic starter

Диво дивне. Треба більше інфо, бо поки не розумію як наліпки бочка при 75% може довше не перенаситити напій... якщо цей шаблон з кожною заливкою зі збільшенням міцності може бути розірваний - це цікаво, але думаю що не все так просто.
Якщо немає підтвердження з надійних джерел - може я можу спробувати такий напій першої заливки - 30мл поштою.

Вадим33

Максимальная экстракция танинов около 45%.лигнины практически не растворяются при крепости менее 65%.При малой крепости заливки лишаемся многих компонентов коньяка,и сахаров(мягкости) в том числе. где инфа? У Скурихина есть наверняка.Попробовть? нет проблем)Давай спишемся, а лучше созвонимся и я отошлю.

Это мои записи по поводу этой бочки.

ДимаСTopic starter

Продовжу бути незгодним, бо по Скуріхіну від 45 до 65% екстракт,  лігнін, цукри та таніди мають практично незмінний відсоток при витримці, а от ароматичні альдегіди та колір дещо іншу. При цьому при спиртуозності менше 45 та більше 65 екстрактивність всіх базових складників окрім лігніну та цукру зменшується...

SMF spam blocked by CleanTalk