Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ivan_fd

Цитата: Serhiy від 20-11-2023, 08:54:02Второй - снять с росиного термодатчика блестящий колпачок, и уже голый термодатчик вставить в анодную трубку тэн-а, как ты и хотел.

Якщо датчик заводський, то витягнути не вийде. Він залитий компаундом.

ГонщикФормулы

Мне как-то вставляли датчик ДС в гильзу диаметром 5 мм. Но при этом сам датчик как-то подпиливали чтоб уменьшить его в размерах, датчик работает нормально.

ГонщикФормулы

Всем привет. Подскажите, можно ли брать для солода такую мельницу?
Если есть проверенные варианты то подскажите. Ищу так сказать "бюджетный вариант".

voffka75

Цитата: ГонщикФормулы від 28-11-2023, 18:03:25Ищу так сказать "бюджетный вариант".
Бюджетний варіант це покупка тут чи на ОЛХ б.у. млину. Типу такого варіанту http://labspirt.com/forum/index.php/topic,9125.0.html

makrak80

Думаю що якщо для малих об"ємів , по червоній схемі  брати можна , для білой не підійде , фільтрації мабуть зовсім не буде ... А та що по сцилці , то вальцова ,  вона суто для пивоваріння ...

добавлено: 28-11-2023, 18:32:20

ГонщикФормулы, Андрію , якщо хочеш серьозно займатися зерном , то треба купувати електричну зернодробілку , або купувати крупу в магазині , чи на базарі , але так буде вже дорожче ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

Цитата: makrak80 від 28-11-2023, 18:22:12Думаю що якщо для малих об"ємів , по червоній схемі  брати можна , для білой не підійде , фільтрації мабуть зовсім не буде ...
В мене декілька років така. Її тут періодично обсирають :D Все чудово регулюється, ступень помолу, молоти не важко. Молов тільки солод.

ГонщикФормулы

Мне нужна для солода, крупу пока что планирую в магазине покупать.

гуральник

Цитата: фотограф від 28-11-2023, 18:38:06Все чудово регулюється, молоти не важко
Все правильно, кажуть, що піт гуральника має входити у склад затору, тоді файний самогон буде.  ;)
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

Цитата: фотограф від 28-11-2023, 18:38:06Молов тільки солод.
Пиво варив , сусло фільтрував ?

добавлено: 28-11-2023, 20:14:00

Цитата: ГонщикФормулы від 28-11-2023, 19:26:24Мне нужна для солода, крупу пока что планирую в магазине покупать.
Якщо для браги по червоній схемі , то молоти треба як можно дрібніше . А якщо ти мешкаєш в квартирі , то такий млинок саме то , без шуму та пилу ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

makrak80

І що , гарно фільтрується ? Я пробував фільтрувати колись після зернодробілки , та 20 літрів 4 години фільтрувалось , після чого купив млинок у Чита ...

voffka75

Цитата: makrak80 від 28-11-2023, 21:00:59купив млинок у Чита ..
теж купив, але слово гарного про цей виріб сказати не можу

makrak80

Ну не знаю , в мене нормально працює , правда я мало їм користуюсь , змолов майже кіль 300... Солод наш та імпортний , різний по розміру , тому його треба регулювати ...

фотограф

Цитата: makrak80 від 28-11-2023, 21:00:59
І що , гарно фільтрується ? Я пробував фільтрувати колись після зернодробілки , та 20 літрів 4 години фільтрувалось , після чого купив млинок у Чита ...
Не знаю як повинно фільтрувати, але не напряжно. Варив минулої зими останній раз, тому точно не згадаю, здаеться хвилин до 40, Це 25 - 30 літрів сусла беру. І це з урахуванням що фільтрую я поліпропіленовою "лебединою шією". Я з 8 ранку до 17 (щоб прибратися встигти, покі дружини немає :D ) встигаю дві варки зробити, щоб залити 55 літрів у бочку на ферментацію.

Це нормальний повноцінний млинок з жерновами,  регулюєш притискання між жерновами і мелеш. Я колись і фото скидав, але у нас тут все повинно бути "дорого-багато", навіть якщо воно і нах не потрібно у деяких питаннях, затюкали.  Самі вирішуйте.

makrak80

Сенс вальців в тому , щоб тиснути зерно , а лушпиння залишалося більш цілим , шоб створювати фільтруючий шар . А твій млинок мабуть ростирає це лушпиння в труху , тому і питаю ...

SMF spam blocked by CleanTalk