Re: мідний аламбік

Автор braga2, 24-11-2015, 19:17:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Це не добре, бо зупин нагріву супроводжується всмоктуванням повітря, і доки на наступному етапі воно не вийде, регулювання дефлегмації неможливе. Пара, навіть засивушена,  йде холодною. Про окислення я навіть не згадую, це і без мене зрозуміло.
Тому, коли я писав про вимоги до автоматики делікатної дистиляції, зауважував, що вона має не зупиняти нагрів при закінченні чергового етапу, а попереджати користувача, що треба втручання. І лише якщо користувач не реагує, за певний час зупиняти роботу.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

гуральник

Цитата: Игорь від 24-01-2024, 08:55:29Це не добре, бо зупин нагріву супроводжується
Я це розумію, знаю про наслідки і не даю Росі вимкнутися, але в цілях безпеки користуюся фічами які прошиті в цілях безпеки.  Так спокійніше.)
Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

Відчуваю, прийшов час робити окремий пристрій безпеки. Прив'язаний до приміщення, а не до обладнання.
Треба обміркувати деякі моменти.

Назим

Цитата: Игорь від 24-01-2024, 03:13:53Роса, нажаль, зупиняє нагрів при завершенні відбору кожної фракції
а скрытая настройка F1?  позиции 1 и 3, когда есть серво при перегонке... тоже будет останавливать отбор? (мне ни разу не пришлось этим воспользоваться)
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

ДимаС

Цитата: Игорь від 24-01-2024, 14:57:05
Відчуваю, прийшов час робити окремий пристрій безпеки. Прив'язаний до приміщення, а не до обладнання.
Треба обміркувати деякі моменти.
цікаво почути ідею
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Delta

Цитата: ДимаС від 24-01-2024, 15:19:01цікаво почути ідею
Безпека повинна реагувати на підвищення температури в приміщенні, а також по роботі,  потоп, пари спирту, а також про стан електрики...тоб то чи вимикалась вона чи ні. Деякі прилади, наприклад МУП, стартують після вимкнення самі...РОСА, ця що с розподілом фракцій - не стартує сама...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

гуральник

Цитата: Игорь від 23-01-2024, 08:32:00

А в гуральні потрібен невеличкий ректифікаційний апарат. Для переробки  відходів виробництва, та результатів невдалих експериментів.
Які параметри такого апарату?
Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

Назим, речь о том, что в режиме перегонки, для остановке ОТБОРА при смене фракций, Роса останавливает НАГРЕВ, что приводить к засасыванию воздуха в систему.  Но другого пути остановить отбор тела, например, когда хвосты на подходе, нет.
Если в скрытой первой настройке стоит 1 или 3. Остановки отбора не нужны - Роса сама меняет посуду, и проблемы нет. 
При деликатной дистилляции, когда есть управление дефлегмацией, есть возможность остановить отбор БЕЗ остановки нагрева если дефлегматор даёт возможность сконденсировать весь пар полностью.

Игорь

Цитата: гуральник від 25-01-2024, 21:11:17
Якщо бюджетно, то царга д.40 висотою щонайменьше метр двадцать, з нормальним дефом. СПН-3.5 травлена.
Куб, сподіваюсь, у винокурні знайдеться. Стабілізований відбір та відбор по Кулінарну, якщо Роси нема
А якщо не так бюджетно, то дводюмова півтораметрова колона. Це вже повноцінний варіант. Особливо якщо царги та насадка є. Роса теж. 

ДимаС

Цитата: Игорь від 25-01-2024, 23:56:24
Цитата: гуральник від 25-01-2024, 21:11:17
Якщо бюджетно, то царга д.40 висотою щонайменьше метр двадцать, з нормальним дефом. СПН-3.5 травлена.
Куб, сподіваюсь, у винокурні знайдеться. Стабілізований відбір та відбор по Кулінарну, якщо Роси нема
А якщо не так бюджетно, то дводюмова півтораметрова колона. Це вже повноцінний варіант. Особливо якщо царги та насадка є. Роса теж. 
А який куб оптимальний під такий розмір царги?

І чи соже бути нбк наприклад д30 висотою 1м?

добавлено: 26-01-2024, 08:13:05

Доречі, у мене чудово відпрацювала версія рк 2ʼʼ висотою насадочної 1.2м. Але є одне але. Кубова 92 - кінець відбору тіла. Ні пио які 96-98 як при 1,5м колоні бути не може. І другий нюанс - куб 32л (25-28л СС).

Игорь

З метровою, якщо насадка нормальна, можна поекспериментувати. Але якщо діаметр менше сорока,  труба буде різко обмежувати обсяг одної порції ректифікації
Якщо дуже приблизно, на пальцях, без урахування концентрації домішок у навалці...
Колона д.50, що містить 2.7 літра насадки, утримує сивуху при переробці 40 літрів 40%-нох навалки, це 16 літрів безводного спирту.
Можна припустити (а потім перевірити), що для гарантованого успіху ректифікації, треба  переробляти за один раз не більше ...
16 : 2.7 = 5 літрів спирту на кожен літр використаної насадки. Це з певним запасом. Але оптимальна цифра не перевершить 10 літрів переробки спирту за раз на літр насадки.
Якщо колона буде мати  діаметр 30 та висоту метр, це всього 0.7 літра насадки, і відповідно всього 3.5, або у крайньому випадку не більше 7-ми літрів спирту за одну ректифікацію. З них літра півтора-два піде в непитні фракції
.

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 26-01-2024, 08:09:24І чи соже бути нбк наприклад д30 висотою 1м?
нбк или рк?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ДимаС

Цитата: Батарейкин від 26-01-2024, 16:07:40
Цитата: ДимаС від 26-01-2024, 08:09:24І чи соже бути нбк наприклад д30 висотою 1м?
нбк или рк?
нбк ;)

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 26-01-2024, 17:53:27нбк
что бы от автомобильного акума работала ?  :D :D :D  :P
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

BazilVV

Цитата: ДимаС від 26-01-2024, 17:53:27нбк

Мені здається, що Ігор про РК писав, а не НБК.

добавлено: 26-01-2024, 20:13:00

Цитата: Игорь від 26-01-2024, 09:57:56Якщо колона буде мати  діаметр 30 та висоту метр, це всього 0.7 літра насадки, і відповідно всього 3.5, або у крайньому випадку не більше 7-ми літрів спирту за одну ректифікацію. З них літра півтора-два піде в непитні фракції.

Spoiler
Якраз таку зараз хочу зробити, думаю як деф зробити, труба тільки Двн 30мм, зварки немаю тільки пайка
[close]
.

SMF spam blocked by CleanTalk