Технологія дистиляції без витримки (для вживання по-білому)

Автор ДимаС, 28-12-2022, 12:57:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Delta

Цитата: makrak80 від 27-01-2024, 20:33:04Георгіч , що це за форум ? Посилання не даси ?
makrak80, Лови!
Многие из наших там были и есть...И я там зарегенный, когда искал жену нашего stauta...она оказывается толковый виноградарь...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Delta

Цитата: makrak80 від 27-01-2024, 21:06:5620 літрів вина залишив , хочу бочонок залити , треба глибше копнути ...
У тебя и дистилляты бочковые очень толковые! ;)

vova0869

Нi.Я стараюсь без хiмози. Не завжди виходить гарно все залежить вiд винограду .

ДимаСTopic starter

Цитата: Delta від 27-01-2024, 16:04:04
Цитата: DAP від 26-01-2024, 23:26:51Ото ви його залиште ще на один рік у погребі і не чіпайте.
Цитата: ДимаС від 26-01-2024, 23:55:05А за три повних роки зміна кардинальна буде.
Ну це навряд чи...
Річ у тім, що на винфорумі, на скільки я зрозумів, віддають перевагу ЧКД, а все що робиться на дикунах (ДД), вони вважають за "Шмурдячок"...
Тому скоріше за всього, більша частина "Шмурдяка" піде на чачу....ну може пару літрів і залишу...
У мене на дикарях з одного невідомого сорту вийшов такий сухар, що я був у шоці. Аромат: сухофрукти, чорнослив, малина... кислотності не чути... ще й густе, хоч і 30% додано у сік.
Але збирав вже по морозах...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Якби зберегти тi сорти з них виходять шедеври.

voffka75

Цитата: vova0869 від 27-01-2024, 16:31:27На виробництвi хiмiею.
ні при виробництві вина хімію, окрім сірки не використовують. просто вносять ЧКД у такий кількості і такому активному стані, що вони не дадуть можливості стартанути ДД

AFG 67

Панове виноделы, позвольте вернуться к теме))). С дистилляцией ректификата понятно. Есть еще метод реформинга сортировки (разбавил спирт - нагреваешь до 70* в течение суток или больше). С точки зрения физики-химии это то же, что и дист, или есть нюансы? Просто, ИМХО, это проще - поставил банки в мультиварку с водой и забыл. P.S. Игорь Шульман рекомендовал сортировку греть в кастрюльке до появления мелких пузырьков на дне этой кастрюльки,но не до закипания. Этим нагревом удаляются недобранные головы и сортировка становится "мягче". Прокомментируйте, пожалуйста.

Батарейкин

Цитата: AFG 67 від 01-02-2024, 18:52:03Игорь Шульман
враг, вор и чмо

добавлено: 01-02-2024, 19:06:41

Цитата: Батарейкин від 01-02-2024, 19:06:20Прокомментируйте, пожалуйста.
достаточно?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

AFG 67

Цитата: Батарейкин від 01-02-2024, 19:06:20враг, вор и чмо
возможно. Не исключаю, что тот, кто изобрел колесо вообще был людоедом. Поэтому хотелось бы обсудить что правильнее: реформинг или дистилляция сортировки, а не Шульмана.

staffordrodg

У меня после такого реформинга в кухне  поплавились шторы и всё ,что могло плавиться, поплавилось или почернело.. С реформингом на открытом огне для меня покончено навсегда.. :'(

ДимаСTopic starter

Цитата: AFG 67 від 01-02-2024, 18:52:03
Панове виноделы, позвольте вернуться к теме))). С дистилляцией ректификата понятно. Есть еще метод реформинга сортировки (разбавил спирт - нагреваешь до 70* в течение суток или больше). С точки зрения физики-химии это то же, что и дист, или есть нюансы? Просто, ИМХО, это проще - поставил банки в мультиварку с водой и забыл. P.S. Игорь Шульман рекомендовал сортировку греть в кастрюльке до появления мелких пузырьков на дне этой кастрюльки,но не до закипания. Этим нагревом удаляются недобранные головы и сортировка становится "мягче". Прокомментируйте, пожалуйста.
Херня. Те від чого йшли, ти будеш заганяти у бутлі свої.
Шульман взагалі не авторитет якого треба слухати

ГОГа

Цитата: AFG 67 від 01-02-2024, 18:52:03
Батарейкин прав.
Добавлю от себя: можно над банкой с сортировкой 40 раз прочитать «Отче наш» - это сработает лучше.
А реально - это просто перегнать сортировку.
А еще реальнее - использовать для приготовления сортировки ректификат двойной ректификации. Или одинарной, но после НБК от Игоря (если руки не из ж..)
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаСTopic starter

НБК від Ігоря це те що точно існує і працює, але не виготовляється виробником, тому немає сенсу говорити про неї, бо на практиці більшість не зможе скористатися цим позитивним досвідом.

Delta

Цитата: AFG 67 від 01-02-2024, 19:25:26Поэтому хотелось бы обсудить что правильнее: реформинг или дистилляция сортировки,
Правильнее, если очень хочется, сделать дистилляцию...И безопасней и толка будет больше.
Хотя бы попробуй! ;)

Ivan 68

Мені реформінг не сподобався. Один раз спробував і на тому завершив. Правда продукт я не виправляв. Просто експериментував. Відібрав десь по 0.8 - 7 видів. Сутки в духовці, трохи вистигло, сутки на мороз, потім поганяв повітря в кожній ємності.
Ітог - все стало мутнувате і основа, з якої брав, як на мене - краще. Про танці з бубном кругом того всього взагалі мовчу.
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk