Дробна дистилляція

Автор Siver, 19-05-2012, 19:03:55

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГонщикФормулы

Дистилятор с частичной дефлегмацией, царга с медными кольцами (до 35см насадки).
Тут не в сборке дело, может я неправильно что-то отбирал, или мало.

makrak80

Відбор був по парі , чи по рідині ? Якщо по рідині , то раджу просто швидко то все перегнати знов , розбавивши до 40%+- прямотоком по парі ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

Отбор по пару.
Только что опять попробовал дистилят который был мной забракован в предыдущих сообщениях, сам попробовал и два сомелье (женского пола), вкус совсем поменялся, стал мягче, может ещё постоит и "успокоится".

Ivan 68

Раніше ніж через тиждень/два після розведення взагалі неможливо зробити якісь висновки. Я взагалі після перегону дистилят з тиждень не чіпаю. Після того, як розвів, ще декілька тижнів, а то і місяць.
І велике значення має якою водою ти розбавляєш. Почитай відповідну тему. Або проведи експеримент. А в наших краях взагалі вся вода жорстка і вона не годиться від слова зовсім - хоч з-під крана, хоч фільтрована, хоч з джерела.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ГонщикФормулы

Ivan, я разбавляю водой с акведука, это наш производитель, там вода норм.

Ivan 68

Ні. Не норм, бо вона жорстка. Немає на Кіровоградщині м'якої води. Вона вся жорстка, камінь у нас під ногами і майже вся таблиця Менделеєва.
Повір, питання води має шаленно велике значення.

makrak80

Так , після розведення треба шо б асіміляция пройшла , хоча б з тиждень . В мене завжди довго стоїть , завжди є запаси ...Давно вже використовую покупну воду АкваЛайф , в неї найменьша жорсткість що я знайшов в нас ,  заявлена -02-04 ммоль . Я не п"ю горілку яка не вистоялася від 1 місяця...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

Цитата: Ivan 68 від 04-10-2024, 21:19:30Ні. Не норм, бо вона жорстка. Немає на Кіровоградщині м'якої води. Вона вся жорстка, камінь у нас під ногами і майже вся таблиця Менделеєва.
Повір, питання води має шаленно велике значення.
ты меня огорчил, я на днях у тебя уточню по воде.

ГОГа

makrak80 - в нього дистиляти одні з найкращих. Він свою справу знає добре!
Единственный "грех" на земле - это глупость

ГонщикФормулы

Да, я это знаю, даже пробовал. Найду воду такую, разбавляю и запрячу, посмотрим что получится.

26-11-2024, 00:36:07
Цитата: Игорь від 04-10-2024, 14:03:23[/table]
Щоб позбавитись половини сивухи (48%), треба втратити з головами чверть спирту.
Але це при перегонці без укріплення. З укріпленням буде інша картина. Але вже не сьогодні.

Игорь, может если будет время, с укреплением как будет выглядеть картина напишите.

Ivan 68

Цитата: Игорь від 03-10-2024, 09:44:41Поміркував...  Якщо подивитись на відомий всім графік коефіцієнтів ректифікації, можна зробити висновок, що при перегонці браги ВСІ домішки, крім метанолу та фурфурола, проявляють головні властивості. Тому, якщо виводити сивуху в складі головної фракції при першій перегонці, треба мати на увазі, що разом з небажаним ізоамілолом, ми попутно виводимо також і домішки, які бажано залишити в дистиляти. Тому - дійсно - без фанатизму.
Часто стикаюся з тим, що здавалося би зрозуміле поняття, а кожна людина розуміє його по своєму і вкладає у той, чи інший вислів своє поняття, яке може бути відмінне від поняття, наприклад, в моїй голові. Тому, Ігоре, хочу розпитати, що Ви маєте на увазі - провести дистиляцію дійсно - без фанатизму. Бо я, якщо чесно, не зовсім розумію, що це означає і як його застосувати. Дякую.

ГонщикФормулы

Вопрос по дробной дистиляции (второй перегон).
Влияет ли мощность нагрева на качество дистилята при дробной дистиляции сырца с принудительно дефлегмацией которой можно управлять, если влияет то как? Может кто-то пробовал разные режимы.
Вопрос к тому что включений света может быть мало, и работая с большей мощностью можно все быстрее переработать.

Как минимум из того что читал на форуме, если быстро все переработать то "ароматных вкусняшек" будет меньше.

Игорь

Влияет ли вес молотка на качество забивания гвоздей?
Наверное это зависит от диаметра забиваемых гвоздей, от прочности деревяшки и от физического состояния молотобойца. 
Это было предисловие.
Теперь ответ.
Я не знаю что такое "качество дистиллята".
Я не знаю что такое " вкусняшка". Одно и то-же вещество в разной концентрации меняет органолептическая оценку в диапазоне от "вкусняшка" до "говняшка", или даже в яд мгновенного действия.
Я - технарь, я не спорю о вкусах. Один любит сыр рокфор, другой рыгает от одного названия. Точно так-же, как я рыгаю от упоминания о рыбке сюрстрёминг, а шведы испытывают нереальный кайф от её употребления.
Я не спорю о вкусах, но могу оценивать эффект разных приёмов по результатам, к которым они приводят.  Тема сильно перекликается с моими рассказами про бабушкин бидончик в другой ветке, и продолжу о результатах быстрых и медленных перегонок именно там. 
http://labspirt.com/forum/index.php?msg=359311
 Но позже.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 04-10-2024, 21:31:00Я не п"ю горілку яка не вистоялася від 1 місяця...
прикольно
а я пью через 2-3 минуты
еще тепленькую
для понимания качества
а через месяц она становится гадкой ((( с альдегидами

02-12-2024, 17:21:52
Цитата: makrak80 від 04-10-2024, 21:31:00заявлена -02-04 ммоль
ну не моль на РРМ (((
и это всего лищ электропроводность воды
норма кстати 40-80
поэтому просто добавь соли )))

02-12-2024, 17:22:29
Цитата: ГОГа від 05-10-2024, 11:25:07в нього дистиляти одні з найкращих.
наверное не от воды (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

yrabarskiy

Цитата: Батарейкин від 02-12-2024, 17:19:04
Цитата: makrak80 від 04-10-2024, 21:31:00Я не п"ю горілку яка не вистоялася від 1 місяця...
прикольно
а я пью через 2-3 минуты
еще тепленькую
для понимания качества
а через месяц она становится гадкой ((( с альдегидами

Так, якщо одразу після відгону спирту зробити сортировку,відповідно охолодити,то вона м'яка та приємна для вживання. А щоб в подальшому не була бридкою, необхідно розводити підготовленою водою, яку попередньо нагріти до температури 90-95*С. В цей час спостерігаються бульбашки, це надлишковий газ та пар , в т.ч. і кисень. А ще, коли наприклад робити сортировку у великій ємкості і при цьому сильно розмішувати, то також можна спостерігати інтенсивне утворення бульбашок аж до зникнення прозорості, а ще коли не дуже сильно перемішувати і мішалкою (дерев'яною) декілька разів вдарити по металевій стінці посуду, ( у мене з нержавійки) то також буде спостерігатися інтенсивне утворення бульбашок. Якщо це не зробити одразу, то в подальшому такого ефекту вже не буде, наявне перенасичення води киснем розчиниться та прореагує зі спиртом.
Хмільна вода не приведе до добра!

SMF spam blocked by CleanTalk