Технологія дистиляції з витримкою у бочках до 50л

Автор ДимаС, 28-12-2022, 13:03:43

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Який розмір бочки ви зазвичай використовуєте?

10л
20л
30л
Не використовую старіння у бочках

Олексії

Цитата: makrak80 від 28-10-2024, 16:09:41Ну добре , з таким відбором голів якась частина сивухі вийде . Головне щоб тобі подобалось ...
на мою думку сивуха виходить практично повністю, бо це брага з ячмінного солоду, не фруктова, не цукрова а виключно з ячмінного солоду, а тут хімія сутево відрізняється.

makrak80

Цитата: Олексії від 28-10-2024, 20:43:22на мою думку сивуха виходить практично повністю,
Ні , так було б коли навалка була як міцність браги , а при той що в тебе , навіть половини не відійде ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Олексії

Цитата: makrak80 від 28-10-2024, 21:03:45
Цитата: Олексії від 28-10-2024, 20:43:22на мою думку сивуха виходить практично повністю,
Ні , так було б коли навалка була як міцність браги , а при той що в тебе , навіть половини не відійде ...

не згоден, коля я почав робити виски, на одному з форумів була тема по цьому питанню, мені запам'яталося що не бажано переганяти навалку міцністю більше 35%-40%, бо як раз у цьому випадку сивуха попадає у відбір не тільки з головами-хвостами а і з тілом. Саме тому я не довожу навалку до  міцності більше 30%, зазвичай 25-28%. Знову ж таки, там річ була про фруктові та цукрові дистиляти, не солодові.
Тому сивухи взагалі не попадає в тіло, разве що мізер, який взагалі не відчувається ні на запах ні на смак.

ДимаСTopic starter

Сивухи попадає однаковий відсоток від 100% її у ЧС для будь-якої сировини
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Цитата: Олексії від 28-10-2024, 23:25:55Тому сивухи взагалі не попадає в тіло
З трубою і прямотоком?
Любіть життя. Повторення не буде...

ГонщикФормулы

А что, сивуха в сахарном, зерновом или фруктовом сырье чем-то отличается, по-моему если ты по одному методу перегоняеш разное сырье то и количество сивухи в нем не будет отличаться (при условии что ее количество в браге одинаково).

vova0869

Так в том и вопрос что в разном сырье да даже в одинаковом бывает разное количество сивухи и понимаешь ты это только когда перегоняется.Если понимаешь.

makrak80

Цитата: ГонщикФормулы від 29-10-2024, 18:55:11А что, сивуха в сахарном, зерновом или фруктовом сырье чем-то отличается, по-моему если ты по одному методу перегоняеш разное сырье то и количество сивухи в нем не
Цукор апріорі чистий продукт , не треба його рівняти з зерном та фруктой , у яких сивухі завжди більш ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Олексії

Цитата: гуральник від 29-10-2024, 09:44:38
Цитата: Олексії від 28-10-2024, 23:25:55Тому сивухи взагалі не попадає в тіло
З трубою і прямотоком?
Хочу загострити увагу спільноти, що я обговорюю виключно приготування виски, не цукровий самогон, не ректифікат. Як що з виски відібрати всі домішки типа як на РК, то вийде безликий дистилят. Саме друга перегонка на прямотоці відділяє хімію голів та важки сивушні масла хвостів від тіла, бо сивушні масла знаходяться в хвості. Висновок - не скупиться! Відбирайте голови повністю, щоб не пускати хімію в тіло, та відсікайте хвости раніше, я відсікаю хвости при міцності в струї не менше 65%, щоб не набрати сивухи в тіло.
Я до цього дійшов  експериментально, перші рази, коли починав, хвости відсікав при 50% в струї, не дуже, так дійшов до 65%.

Ivan 68

Я б так категорично не казав. Для відсікання на тій чи іншій спиртуозності дуже велике значення має обладнання, на якому працюєш. На моєму, наприклад, 65% - це вже добрячі хвости ідуть.
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

Цитата: Олексії від 29-10-2024, 23:17:14я відсікаю хвости при міцності в струї не менше 65%, щоб не набрати сивухи в тіло
Та ні друже , по перше- хвости це не сивуха , а по друге - як же єфіри , якщо голови з фанатизмом відбирати ? Це у білу можно ще , а для бочки мають бути єфіри , сивушки трішки та хвостикив . А кому довподоби важкий напій , то не хвостики , а - хвостище ...!

Олексії

Цитата: makrak80 від 30-10-2024, 14:56:27
Цитата: Олексії від 29-10-2024, 23:17:14я відсікаю хвости при міцності в струї не менше 65%, щоб не набрати сивухи в тіло
Та ні друже , по перше- хвости це не сивуха , а по друге - як же єфіри , якщо голови з фанатизмом відбирати ? Це у білу можно ще , а для бочки мають бути єфіри , сивушки трішки та хвостикив . А кому довподоби важкий напій , то не хвостики , а - хвостище ...!

згоден

30-10-2024, 22:14:29
Цитата: Ivan 68 від 30-10-2024, 06:24:59Я б так категорично не казав. Для відсікання на тій чи іншій спиртуозності дуже велике значення має обладнання, на якому працюєш. На моєму, наприклад, 65% - це вже добрячі хвости ідуть.
Згоден, не раз чув про різні параметри відборів в залежності від обладнання, мене це дивувало, а тепер пазлик склався

Вадим33

Цитата: Олексії від 28-10-2024, 09:25:26
Цитата: гуральник від 28-10-2024, 06:49:02А  чому саме така кількість голів, 10 %?
Це ж біла схема!
ЦІкаво, який зв'язок між білою схемою та 10% голів? Я голови та хвости не зливаю, а закільцьовую

Я готов менять твои головы на чистый спирт.Я тоже из Харькова

vova0869

Я не понимаю кольцевание голов хотя я это делал .И чрезмерное удаление голов  больше 5% от АС режит ароматику .Опытным путём пришёл к дроблению голов   .Я покапельно 2 капли в секунду отбираю 5% от АС голов в пять бутылочек .На следующий день 2-3 из них органолептически добавляю в тело ,остальное с хвостами на переплавку .Но это для бочки .

Игорь

Данные о скорости отбора без указания крепости получаемой фракции и мощности нагрева не даёт никакой полезной информации. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk