Технологія дистиляції без витримки (для вживання по-білому)

Автор ДимаС, 28-12-2022, 12:57:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Zag

Цитата: гуральник від 28-04-2025, 12:46:23Крім того, що ти вимкнув після відбору голів СА, і перехід на хвости при 60% трохи пізно, імно, ти ж хочеш вживати по білому?
То друг буде вживати) Бочки в нього точно немає. Помилку з відключенням зрозумів, але відключення було усього пару хвилин і куб був щільно утеплений, парування не припинялося. Тоді виходить, що тіло треба було відбирати від 75% і до 70%?
Шануймося,  бо ми того варті!

гуральник

Любіть життя. Повторення не буде...

Zag

Через те і питаю порад, бо хочеться навчитися робити пристойні напої. Інший перегон в моєму випадку, це який?

makrak80

Цитата: Zag від 28-04-2025, 11:49:48що для того аби значна частина сивухи вийшла разом з головами, то вони не повинні бути міцніші за 75%, 80%- максимум.
Щоб значна частина сивухі вийшла з головами , треба разводити СС до міцності браги , або хоча б до 20% ... Не хвилюйся дуже , практично за класикою пройшов перегон , просто надо було шолом зразу ставити . Ну а шо сивухи буде багато , то зрозуміло що не камільфо , хоча мало хто в цьому розуміеться . Головне щоб на смак було добре . Оно , мені зять німець подарував на днюху їхню дуже дорогу крафтову сливовицю на дубі витриману (мабуть щепа , бочки я не почув ) , так там сивухі - зашкал ! А на смак дуже добра ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Zag

Дякую за інформацію. Сподіваюся, що сивухи захватив не дуже багато, бо спеціально прискіпливо розглядав струю, коли вона попадала в банку зі спиртом і не бачив масляних розводів. Раніше їх було багато.

vova0869

Як на мене брати гарну сировину а потiм каструвати то краще зробити вино та чачу.

makrak80

Цитата: Zag від 28-04-2025, 18:02:21бо спеціально прискіпливо розглядав струю, коли вона попадала в банку зі спиртом і не бачив масляних розводів. Раніше їх було багато.
Чому ти вирішив що масляні плями то сивуха ? Сивуха відноситься до промежних фракцій , тому що поводить себе по різному в залежності від міцності навалки . При слабкої навалці вона буде виходити з головами , а при міцної з хвістами , або зовсім залишиться в кубі .
 А при 30-40% навалці в кубі сивуха буде йти практично весь погон ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Zag

Цитата: makrak80 від 28-04-2025, 19:28:09Чому ти вирішив що масляні плями то сивуха ? Сивуха відноситься до промежних фракцій , тому що поводить себе по різному в залежності від міцності навалки . При слабкої навалці вона буде виходити з головами , а при міцної з хвістами , або зовсім залишиться в кубі .
 А при 30-40% навалці в кубі сивуха буде йти практично весь погон ...

Може й помиляюся, але та масляниста субстанція у мене ніколи захоплення не викликала. Нема її, то й добре

28-04-2025, 19:41:03
Цитата: vova0869 від 28-04-2025, 19:14:48Як на мене брати гарну сировину а потiм каструвати то краще зробити вино та чачу.
Володя, вино вже було зроблено, але зберігалося не в погрібі, а тому у звязку з потеплінням йому скоро був би капець. От і було вирішено його перегнати

Игорь

Цитатадля того аби значна частина сивухи вийшла разом з головами, то вони не повинні бути міцніші за 75%, 80%- максимум.

Якщо хочеш ТРІШКИ зменшити сивуху, то кубова навалка має бути не міцніше 30%, краще 25, а відбирати голови треба без укріплення, тоді їх міцність буде 72% (при 25% в кубі) 
Якщо ти укріпив голови до 80, годі й сподіватись на зменшення концентрації сивухи в тілі.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

гуральник

Цитата: Игорь від 29-04-2025, 09:57:26Якщо ти укріпив голови до 80, годі й сподіватись на зменшення концентрації сивухи в тілі.
раніше ти казав що можна до 82-85%  ?

Ivan 68

Цитата: Zag від 28-04-2025, 13:06:10Тоді виходить, що тіло треба було відбирати від 75% і до 70%?
Якщо ти розпочав перегін з 75% міцності дистиляту, я тебе вітаю - ти зробив чудове налаштування свого обладнання для перегонки для бочки, а для білого споживання тобі потрібно було дати менший нагрів, щоб було більше укріплення.
Що стосується - мало тіла. А який був об'єм навалки? І ти точно впевнений, що міцність сирця була 27-28%? Це з корекцією по температурі?
Чому питаю. Бо чим менша міцність сирця, тим буде менше тіла і більше хвостів, і навпаки.

29-04-2025, 23:18:54
Цитата: гуральник від 29-04-2025, 11:04:04раніше ти казав що можна до 82-85%  ?
Володя, я думаю, Ви з Ігорем про різні речі говорите. Але спочатку бажано почути Ігоря, що він цим хотів сказати.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Zag

Цитата: Ivan 68 від 29-04-2025, 23:17:18
Цитата: Zag від 28-04-2025, 13:06:10Тоді виходить, що тіло треба було відбирати від 75% і до 70%?
Якщо ти розпочав перегін з 75% міцності дистиляту, я тебе вітаю - ти зробив чудове налаштування свого обладнання для перегонки для бочки, а для білого споживання тобі потрібно було дати менший нагрів, щоб було більше укріплення.
Що стосується - мало тіла. А який був об'єм навалки? І ти точно впевнений, що міцність сирця була 27-28%? Це з корекцією по температурі?
Чому питаю. Бо чим менша міцність сирця, тим буде менше тіла і більше хвостів, і навпаки.
Об'єм навалки був 45 літрів. Похибка в міцності якщо й була, то не більше 1% тому, що сирець був кімнатної температури (біля 20 градусів). Чому орієнтувався на 75%, бо такі рекомендації давав Игорь (Если хочешь вывести с головами сивуху, нужно перегонять навалку с крепостью порядка 25% и вести отбор так, чтобы крепость отбора была не выше 75%. Каплями или струей - не важно. В этом случае высшие спирты проявляют головные свойства и уходят.)

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 29-04-2025, 23:17:18Володя, я думаю, Ви з Ігорем про різні речі говорите.
Я питаю про міцність голів під час дистиляції.
 Була цифра 82%.
 Тому я вирішив уточнити,бо отримати голови 70%  на моїм обладнанні не реально, думаю на прямотоці теж.
 Хіба розбавити дуже сильно навалку.
 Хочу знати де помилка.

vova0869

Обладнання у нас рiзне.Я стараются сирець отримувати 20' .Голови 75-70 .

ДимаСTopic starter

Цитата: vova0869 від 30-04-2025, 14:06:13Обладнання у нас рiзне.Я стараются сирець отримувати 20' .Голови 75-70 .
...а є десь опис системи? Перший перегон схоже прямоток на швидкості, та брага низько спиртуозності...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk