Многоликая дистилляция...

Автор Игорь, 18-02-2014, 11:24:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральник

Та чого немає?
У тебе є таке обладнання як у Миколи.
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Так, Володя, є. Я спочатку хочу зрозуміти в чому різниця між відбором "довгих голів" з браги та сирця. Але досвіду не вистачає. От і звертаюся до колег.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 31-05-2025, 08:47:40https://labspirt.com/forum/index.php/topic,2453.msg359140.html#msg359140
На схемі способу від Зава-да є неточність - довгі голови він спочатку не розбавляючи переганяє на РК. При цьому відбирає лише хвости. А вже потім отриманий дистилят розбавляє до 40* і знову переганяє на Аламбіку, на якому відбирає лише голови (не покапельно!)
Наголошую! В обох випадках мова йде про дистиляцію для бочкової витримки! Це важливо.
Так а чому не намалював правило схему? ))

Взагалі дякую за схеми, бо я два рази все брався й закидував намалювати їх)
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Шановні колеги, прошу допомогти розібратися ось в такому питанні - на форумі існує думка, що при дистиляції температура вихідного дистиляту повинна бути в межах 40 - 50*. І Ігор про це писав. Але читаючи книгу, люб'язно надану нашим форумчанином, я прочитав, що рекомендується температура дистиляту в межах 20*.
Як же все ж таки правильно?
Книжка (переклав на Українську мову) та відповідна витримка з неї - додаються.
Упс. Книжка займає 42,8МБ, а закачати можна в межах 20МБ. Спробую Ігорю перекинути, може він зможе її виложити. Там є що почитати.

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 16-06-2025, 15:28:55Але читаючи книгу, люб'язно надану нашим форумчанином, я прочитав, що рекомендується температура дистиляту в межах 20*.
как то все сильно зашифровано (((
неизвестный форумачнин
не известно автора...
ИМХО - не ту литературу ты читаешь(((

наоборот теплый дистиллят легче отдает вонючие легкие фракции. и меньше воняет. это как "Правило первой ночи"
зимой этим занимались, так как в поле не получается работать.
про керлинг вообще врядли знали...
в общем не книга а Графомания какая то

еще не понятно увлечения этими дремучими старинными технологиями (((
ну делали на костре из торфа
так как не было электричества
ну охлождали снегом, так как водопровода тоже не было, а тем более автономок

почему с автомобиля в телегу не пересаживаетесь
а вместо мобилки почтовых голубей не используете?

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Так наприклад в мене сирець біжить 40-50*С , а дист вже навіть меньш за 20*, в зимку може і 15 бути , в літку мабуть 20 буде ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 16-06-2025, 17:14:26в мене сирець біжить 40-50*С , а дист
почитай в той книге....
ты ничего не понимаешь )))
там они понятия и спирт и дистиллят особо не разделяют.
и интересно как они вообще спирт на дровах получали )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

Віскі
Технологія, виробництво
та маркетинг
ДРУГЕ ВИДАННЯ
За редакцією
Інге Расел і Грехема Стюарта
Міжнародний центр пивоваріння та дистиляції (ICBD), Університет
 Геріот-Ватт, Сполучене Королівство

Ось як книга називається, яку написало два десятки вчених. І книга сама по собі непогана. Нажаль не можу на форум її закачати, бо вона більша по розміру за дозволені обмеження.

Ivan 68

Цитата: Батарейкин від 16-06-2025, 17:09:37неизвестный форумачнин
Чому невідомий. Відомий. Enginegr.
Ярослав прислав мені книгу на Англійській мові, мені допомогли перекласти її на Українську.
Назву вище написав.
Ніяких секретів.
Я згідний з доводами колег, але здивувало написане, тому і спитав.

ИгорьTopic starter

Температура дистиляту 20°с зручна Тим, що не треба перераховувати міцність по температурі. 
Більш за те... 
В промисловості йде боротьба з втратами кожного граму спирту. Так, якщо брати при більшій температурі з дистиляту тікають аоньчі гази, але це супроводжується втратою спирту. Невеличкою, але втратою. Для промислової винокурні це неприпустимо.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Диоген

Ivan 68, твоя настороженность оправдана. А есть год издания этой книги ? В названии смущает слово "маркетинг".
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

Ivan 68

Перше видання було в 2003 році. Друге видання, що я зараз читаю - 2013 року.
Там 20 розділів.
Написано абсолютно про всі етапи - від історії віскі до маркетингу. Навіть про пляшки і з чого їх роблять і навіщо саме так їх виготовляють.
Дуже багато посилань на опрацьовану додаткову літературу по кожному розділу.
Звісно, що вона написана для виробництва з усіма витікаючими звідси наслідками, але для мене багато чого цікавого відкрила.
Я спробую якось її перетиснути в менший розмір, бо Англійською - всього 6,8МБ, а Українською - 43,9МБ.

Ivan 68

Та що ж таке! Знову не можу вставити!
Було доступно 9МБ, а тепер 3,5МБ.
Я зміг зменшити до 6,6МБ

ИгорьTopic starter

Зкинь мені на Вайбер, я всттавлю через сервер, буде посилання.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Цитата: Игорь від 19-06-2025, 11:36:45Зкинь мені на Вайбер, я всттавлю через сервер, буде посилання.
Скинув

SMF spam blocked by CleanTalk