Автоматика для дистиляції.

Автор SAMSON, 09-05-2022, 18:35:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Припаяти до датчика дріт, вставити в гільзу, залити компаундом, натягнути кольорову термоусадку (щоб не переплутати з датчиками, що працюють з Росою), та припаяти штекер.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

гуральник

Ігор, а які бувають глюки при 85 градусах з DS ?

Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

В тих приладах, що в тебе є, я зробив фільтрацію багатьох помилок. Ти мабуть пам'ятаєш часи, коли насос чи вентилятор раптово починав крутитись як скажений. Мені довелось робити цілу систему виявлення достовірності показів датчика, і якщо отримані данні мають ознаки недостовірних, вони відкидаються, робота йде ніби то температура не змінилась.нові датчики не дають помилкових показів. Про проблему 85 градусів треба знати те, що якщо датчик не зміг прочитати температуру, він видає 85 градусів.

Serhiy

В прошлую ректификацию Роса несколько раз выдавала ошибку. Что-то типа - «Err Р3 Temp С 85.3 27,9». Цифры воспроизвожу по памяти не точно. После того как нажимал на кнопочку,  процесс продолжался.
Это может быть той самой «проблемой 85 градусов»?
И как её избежать в будущем?
Всегда

Игорь

В Росе 85 градусов не фильтруется так как эта температура является обычной для ректификации. И, как правило, если такую температуру вдруг выдает кубовый датчик, это никак не влияет на процесс.
Но если этутемпературу вдруг выдает датчик контроля охлаждения, через 5 секунд это воспринимается как перегрев и приводит к остановке с диагнозом "перегрев" в бегущей строке.
Ошибка Егг° появляется если один или оба датчика не давали данных более минуты. Причиной может быть плохой контакт в штекере, помеха в сети или поломка датчика.

Serhiy

Это были точно не перегревы. При перегреве Роса сообщает, что это именно перегрев, а здесь на экране было что-то типа «Err Р3 Temp С 85.3 27,9».
И не поломка датчика. При нажатии на кнопку процесс благополучно продолжался.
Остаётся плохой контакт в штекере или помеха в сети.
Всегда

Игорь

Планував до кінця тижня закінчити, і майже встиг. Не вистачило 7 гнізд та 3 штекера. Все, старі запаси вичерпались :)
Вранці куплю, припаяю, остаточно перевірю та до обіду відправлю.
Чекаю в лічку чи на вайбер координати доставки.

alexdoe

Цитата: Serhiy від 09-09-2022, 16:06:26
Это были точно не перегревы. При перегреве Роса сообщает, что это именно перегрев, а здесь на экране было что-то типа «Err Р3 Temp С 85.3 27,9».
И не поломка датчика. При нажатии на кнопку процесс благополучно продолжался.
Остаётся плохой контакт в штекере или помеха в сети.

Привет, у меня Роса частенько вылетала с такими ошибками. Пробовал все что  мог. Поменял все датчики  по кругу. Думал даже ИБП поставить или стабилизатор на  Росу, ставил ферритовые фильтры, . Нашел проблему в блоке питания видеокамеры, через которую я удаленно наблюдал за процессом, когда был не рядом. Обычный блок питания от телефона 5в 1А, куда влючался usb давал помехи в сеть. Убрал его и все прошло.

Игорь

Чтобы такой блок питания не гадил помехами в сеть, нужно подавать ему питание 220 через фильтр в виде симметричного дросселя и конденсатора.

Игорь

А ещё... Я писал об экспериментах с бесшумным вентилятором. Использовал микросхему 3914, которая может в зависимости от температуры зажигать один из 10 светодиодов в температурном столбике.
У меня загорался не один светодиод, а штук пять. Заподозрил помехи от блока питания в линию 5 вольт. Добавил высоковольтный диод 2,2 нанофарад между минусовыми ножками конденсаторов на высоко- н низковольтной линии. Помехи моментально исчезли. Но это не цифровая схема, а аналоговая.  Она более чувствительна к помехам такого рода.

ДимаС

Поставив 5кг цукру ГМ 4, бо зазвичай цукрова брага таки має багато вонючерів, буде дві такі дистиляції, потім дробна перегонка з мідюю та автоматикою.
Для мене брага це завжди було щось вонюче, а тут Львівські дріжджі дають цікаву фруктову ароматику на першій добі, приємну. При 33С у ємності бродить.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Я би на перший перегон теж дав міді,її забагато не буває.)
Але я з цукру не роблю,може і не треба...
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: гуральник від 16-09-2022, 09:29:09
Я би на перший перегон теж дав міді,її забагато не буває.)
Але я з цукру не роблю,може і не треба...
Та можна додати, тоді певно її буде треба проварити між дистиляціями у лимонці, щоб поновити.
Деякі гуральники рекомендують також у сам куб класти мідь, мол тоді менше засіраються кільця...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

Не вважаю що в міді є сенс на цукрі, мідь це більш для зернових та плодово-ягідних, бо там їй є робота
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Игорь

У цукрi теж. Дельта не даст збрехати. 
(Вже не вперше сьогодні пишу цю фразу :) )
В цукровій парі дофіга сполук сірки. 
Мідь добре їх зупиняє.

SMF spam blocked by CleanTalk