Технологія дистиляції без витримки (для вживання по-білому)

Автор ДимаС, 28-12-2022, 12:57:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральник

Перегнати аламбіком і вживати по білому мабуть не получиться(я так думаю).
Бачу два варванти:
1)Ділити сс на дві частини, і потім тіло з другої половини, перегнаний на аламбіку вживати по білому.
2) частину сс обрізати на короткій насадочній, а після перегону змішувати з необрізаною. Тою, що з другої половини сс.

Перший пункт пробував, другий це тільки думки.
Любіть життя. Повторення не буде...

Zag

Цитата: гуральник від 21-02-2025, 12:56:10Перегнати аламбіком і вживати по білому мабуть не получиться(я так думаю).
Бачу два варванти:
1)Ділити сс на дві частини, і потім тіло з другої половини, перегнаний на аламбіку вживати по білому.
2) частину сс обрізати на короткій насадочній, а після перегону змішувати з необрізаною. Тою, що з другої половини сс.

Перший пункт пробував, другий це тільки думки.
Короткої насадочної поки немає, тільки те,  що вказав і звичайний апарат зі змійовиком. Якщо ділити СС на дві частини,  то що брати за орієнтир.?
Шануймося,  бо ми того варті!

гуральник

Цитата: Zag від 21-02-2025, 13:16:16що брати за орієнтир.?
Запах.
 З 40-45 літрів браги потрібно відібрати на повній швидкості 3-4 літри довгих голів( все залежить від міцності вина/пива),нюхай.
 Коли запах сс стане лагідніший,зміни посуду.
 Середину тіла з другої половини сс можна пробувати по білому.

Zag

Цитата: гуральник від 21-02-2025, 14:13:23
Цитата: Zag від 21-02-2025, 13:16:16що брати за орієнтир.?
Запах.
 З 40-45 літрів браги потрібно відібрати на повній швидкості 3-4 літри довгих голів( все залежить від міцності вина/пива),нюхай.
 Коли запах сс стане лагідніший,зміни посуду.
 Середину тіла з другої половини сс можна пробувати по білому.
Середину тіла з першого перегону переганяємо ще раз з відбором голів,  тіла і хвостів?

гуральник

Цитата: Zag від 21-02-2025, 15:21:17Середину тіла з першого перегону переганяємо ще раз з відбором голів,  тіла і хвостів?
другу половину сс(як тільки у віборі(під час перегону пива/вина) пропаде різкий запах і до кінця перегону) переганяєм з швидким відбором голів(швидкі каплі з обривом в струю), тіла і хвостів.

Ivan 68

Zag, Володя пропонує тобі з браги/вина відібрати "довгі голови" (читай про це на форумі) окремо, а решту окремо.
У тебе буде два спирта сирця. А далі перегнати другу половину сирця так, як описав Володя.
Я ж правильно зрозумів?
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Zag

Тобто по Габріелю? Майже

21-02-2025, 16:16:19
А що робити з довгими головами без РК?

гуральник

Я незнаю, хто такий габріель.
 Хвости від тіла змішати з довгими головами, розбавити до 30% і перегнати для бочки. Голови 2% від ас швидкими каплями з обривами в струю, щоб з альдегідами вийшла частина сивухи з куба. Міцність голів має бути 83-85%

Zag

Голови від другого тіла в довгі голови добавляємо чи ні?

гуральник

Цитата: Zag від 21-02-2025, 16:40:32Голови від другого тіла в довгі голови добавляємо чи ні?
Хочеш, спробуй...
 Я так не робив, тому незнаю.

Zag

Гуральник, дякую за інформацію. Тепер в голові є схема - буду пробувати. Для першого тіла готової бочки немає(треба відновлювати), а тому пограюся з дубовими брусочками і подальшою аерацією. Дві бочки по 50 літрів чекають на ремонт.

Ivan 68

Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

vova0869

SMF spam blocked by CleanTalk