Бобер - помічник винокура

Автор Игорь, 01-05-2025, 18:22:43

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Цитата: Игорь від 03-06-2025, 01:05:51Колись робив купу експериментів з ними, треба пошукати.
"Колись" виявилось рівно 9 років тому. Тоді ще слово "ардуіно" мало хто чув :) А прилад я вже мав. Десь і зараз він є. 
https://labspirt.com/forum/index.php/topic,4875.msg167958/topicseen.html#msg167958
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Greyman

Доброї ночі, Ігоре!

Цитата: Игорь від 03-06-2025, 01:05:51Ти спочатку пишеш про датчик тиску, а потім - про датчик потоку. Це різні датчики.
З огляду на задачу, яку я собі ставлю, а саме: вода є або її нема, то і той, і інший можуть бути пристосовані до її вирішення. Зважаючи на те, що в деяких випадках вхідний потік води має невеликий тиск (на мій погляд), то доцільніше було б використовувати датчик потоку. Мабуть :)

Цитата: Игорь від 03-06-2025, 01:05:51Датчик потоку - це інший датчик, він імпульсний, для його використання треба інше програмне забезпечення, просто так його замість датчика рідини не поставиш.
Наскільки я розумію, датчик при проходженні через нього рідини видає серію імпульсів. Звичайний ключ на транзисторі з RC-ціпочкою повинен нас задовольнити. Чи ні?

Цитата: Игорь від 03-06-2025, 01:05:51Ти пишеш про межі вимірів датчиків потоку якось відсторонено, краще "тримати ці цифри за яйця", тобто чітко розуміти що до чого.
Я рахував простіше: повний цикл роботи апарата в хвилинах (а це близько доби) поділив на кількість витраченої води. Отримав співвідношення близько 0,7 л на хвилину. На цей час припадають і часи нагріву баку (де вода для охолодження не використовується), і часи першої перегонки на потужності близько 2 кіловат, і часи отримання продукту при повторній перегонці при потужності меньше 1 кіловату коли потреба у воді не така велика. В останньому випадку швидкість набагато менша, ніж 0,7 л/хв.

Цитата: Игорь від 03-06-2025, 01:05:51Припустимо, у тебе нагрів 3 кВт ... 0,84 літра за хвилину...1,2 літра за хвилину,
При потужності ТЕНу менше 1 кіловата отримаємо відповідно 0,28 та 0,4 літри за хвилину...

Якось так...

Непогано, якщо запізнюєшся, сповільнити крок.

ИгорьTopic starter

Переклав та доповнив інструкцію.

ДимаС

Ви на приколі? Які датчики тиску чи потоку для індикації наявності води?
Та на виході холодильника за 3-5 секунд без води буде перегрів й спрацює термодатчик.
Ну якщо вже воду ідентифікувати капець як треба - то змінити у Бобрі на датчику потопу індикацію у зворотню (відсутність мокрого контакту - сигнал) та вимірювати на виході ту воду що вона є. Але навіщо цей анальний секс при геморої, якщо класичне рішення працює десятиріччями?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Якби iнструкцii на прилади Игоря винисти в окрему тему.

Ivan 68

Вова, навіщо? Вони є в твоєму Бобрі. Там все можна прочитати.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ИгорьTopic starter

В Бобрі зараз не актуальна інструкція :)
Але Бобер видасть нову (з сервера) якщо буде мати доступ до мережі.

Я щойно записав останній шортс по бобру в плейлист. Тепер ще можна в мануал повставляти кнопки-посилання на відео... або не робити це.

Плейлист тут

vova0869

Я мав на увазi всi девайси що зробив Игор.Та я сподiваюсь i впевнений що бобер то не крайнiй девайс.

Птах

1. Батарейкин - с датчиками подумаю, но лучше максимальный комплект  -1шт
2. Сергей Леонидович: 1 бобер та 2 компл датчиків
3. Димас: 1 бобер та 2 комплекта датчиків
4. vova0869 ---  з додатковим датчиком температури якщо е можливiсть.
5.Птах - 1 Бобер з датчиками,коли буде можливість- не поспішаю.

ИгорьTopic starter

Вчора ремонтував Росу - згорів симістор. Купив новий, замінив, лишилось перевірити, бо деколи трапляються ліві симістори, які дуже гріються. Їх можна тимчасово використовувати, доки не знайдеться нормальний симістор, але обовєязково при роботі обдувати вентилятор.
Зазвичай я перевіряю симістор, контролюючи температуру підошви радіатора при нагріві 3,5-4 кВт. Якщо за 40-60 хвилин температура не перевершує 50 градусів, то симістор нормальній.
Під рукамти - бобер. Вирішив долучити його до перевірки.
Закріпив датчики на радіаторі, дав нагрів 3,8 кВт. Бобер накопичував дані, я дивився графіки.
За годину температура перевершила 55, симістор "лівий".
через годину спостережень дав повний нагрів. Побачив рост нагріву.
Розповідаю тому, що це перший випадок практичного використання додаткових можливостей Бобра.

Ivan 68

Я одразу зрозумів, що у Бобра є хороша перспектива як тільки його побачив минулого року.
А засоби використання люди по ходу придумають.
Головне - щоб ділилися спостереженнями.
А ой-ой-ой, то взагалі фішка!
Краще ніяк, ніж як небудь.

ИгорьTopic starter

Цитата: Птах від 04-06-2025, 10:15:271. Батарейкин - с датчиками подумаю, но лучше максимальный комплект  -1шт
2. Сергей Леонидович: 1 бобер та 2 компл датчиків
3. Димас: 1 бобер та 2 комплекта датчиків
4. vova0869 ---  з додатковим датчиком температури якщо е можливiсть.
5.Птах - 1 Бобер з датчиками,коли буде можливість- не поспішаю.
Упс... Bazil з черги пропав. 
А був.
Ось тут

Батарейкин

Цитата: vova0869 від 03-06-2025, 07:53:03Якби iнструкцii на прилади Игоря винисти в окрему тему.
и закрыть ту ветку
чтобы мог писать только Игорь
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Andrik_K

Цитата: Батарейкин від 04-06-2025, 19:06:34когда поднимали эту тему
Никогда, просто так получилось(придуман месяцев 7-8назад, модернизирован из-за возникшого желания, в серию не планировался)
Я знаю, що нічого не знаю

BazilVV

SMF spam blocked by CleanTalk