Дробна дистилляція

Автор Siver, 19-05-2012, 19:03:55

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 5 Гостей дивляться цю тему.

Игорь

Хроматографія взмозі оцінити ступінь очистки ректифікату від домішок по максимум - десятку основних, найбільш вагомих домішок. І якщо ці основні домішки прибрані ретельно, є надія на те, що й інші домішки прибрані. Не впевненість, а надія. Тому після хроматографії та інших методів дослідження звертаються до дегустатора, який ставить остаточну оцінку.

Хроматографія дистилятів задля оцінки їх якості сенсу не має, бо два продукти з абсолютно однаковою хроматоргафією можуть бути діаметрально протилежними по органолептиці.

Хроматографія плодових чи зернових спиртів (дистилятів) лише дає змогу оцінити з чим ми маємо справу - дійсно с дистилятом, чи з поганим ректифікатом.
Навіть якщо аналіз виявляє достатню кількість необхідних домішок, це ще не означає, що дистилят добрий. Він лише може таким бути. А може й ні.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

grofer

Я хроматографію робив, щоб відкинути для себе твердження про те, що мій дистилятор з дефлегматором є сивохогенератор. Плюс визначив кількість метилового спирту в продукті з метилогенераторної ізабелли.

Игорь

Цитата: grofer від 12-04-2017, 11:03:28Я хроматографію робив, щоб відкинути для себе твердження про те, що мій дистилятор з дефлегматором є сивохогенератор
Ну, по-перше, ітогова концентрація спирту 94% відкидає можливість "сивухогенераціі", бо основна кількість сивухи переходить в продукт при концентрації в отборі нижче 80%. Але така міцність не залишає достатньої кількості домішок, прибирає все поспіль, і зайве, і потрібне. Хроматографія саме це й доводить. Це не дистилят, а троши підсивушений спирт.

А по-друге, які висновки дала ця хроматографія? Наскільки змінилась концентрація сивухи в продукті у порівнянні з концентраціею у сировині?

grofer

Цитата: Игорь від 12-04-2017, 11:37:14Наскільки змінилась концентрація сивухи в продукті у порівнянні з концентраціею у сировині?
:)
Якраз сижу і думаю,що потрібно  зробити два аналізи, або краще три:
1. Аналіз цілого об'єму СС
2. Аналіз продукту для пиття.
3. Аналіз того що лишилося у кубі.

Гад, потрібна твоя допомога.  :) :)

Игорь_Днепр

Цитата: Игорь від 12-04-2017, 09:48:37это кубовая навалка порядка 25% и отбор голов без никакого укрепления
а тело с укреплением?
ДУБОВАЯ ЩЕПА в НАЛИЧИИ

Я не знаю когда ТОЧНО день самогонщика, но я ТОЧНО знаю как его отметить.
Людина не скотина-більше відра не вип'є.

Игорь

Разумеется- нет.
Никакого укрепления на контактных устройствах -  длинной трубе или на насадке.
Если такое укрепление будет при голове, сивуха останется в кубе и пойдет в тело.
Если при теле - нужные примеси не попадут в тело, останутся в хвосте.

Гад

Цитата: grofer від 12-04-2017, 11:44:34Якраз сижу і думаю,що потрібно  зробити два аналізи, або краще три:
1. Аналіз цілого об'єму СС
2. Аналіз продукту для пиття.
3. Аналіз того що лишилося у кубі.
На аналіз приймаються тільки прозора рідина. Вважаю, те що лишиться в кубі навряд чи буде прозорим, якщо все правильно зроблено - то кількість спирту значно зменьшиться, концентрація сивухи збільшиться тому рыдина буде мутна. А чому тобы не вистачить перших двох аналізів?

grofer

Кубовий залишок буде після третьої дистиляції.
Просто цікаво чи цифри зійдуться.

Батарейкин

Цитата: Гад від 12-04-2017, 13:46:53А чому тобы не вистачить перших двох аналізів?
что бы понять сколько новой сивухи в процессе возникло
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь_Днепр

Цитата: Игорь від 12-04-2017, 08:40:43А головы? Отбирая их долго, медленно и покапельно, ту увеличишь концентрацию спирта, и вместе с этим - уменьшишь летучесть и концентрацию в отборе изоамилола.
Так как их отбирать -струёй?
ДУБОВАЯ ЩЕПА в НАЛИЧИИ

Игорь

Смотря какую цель преследуешь.
Если хочешь вывести с головами сивуху, нужно перегонять навалку с крепостью порядка 25% и вести отбор так, чтобы крепость отбора была не выше 75%. Каплями или струей - не важно. В этом случае высшие спирты проявляют головные свойства и уходят.
Если при крепости навалки в отборе крепость выше 75%, значит укрепление велико, уже на первой ступени укрепления сивуха перестает быть "головой" и ее концентрация в отборе становится меньше, чем была в кубе. Происходит накопление сивухи в кубе, рост ее концентрации. А потом, при отборе тела, когда крепость отбора начнет падать, вся сивуха попадет в отбор.

Если же ты - любитель сивухи, а эфиры исходного сырья тебе не нужны, наоборот, нужно медленно отбирать головы, добиваясь максимальной крепости. Тогда в головы уйдет львиная доля эфирной ароматики, а в тело попадет вся сивуха.

Игорь_Днепр

а способен ли остановить сивуху дэф на протяжении всего погона , если конструкция такова: восходящая Ф50 один метр, под верхом димрот Ф6 стенка 1мм 3 метра ,после дэфа  холодильник (отбор по пару), ведь у ИА темп. кипения высокая?
это я о пшенице, в которой имхо ароматов нет
ДУБОВАЯ ЩЕПА в НАЛИЧИИ

Игорь

Температура кипения чистого изоамилола высокая. Но молекула изоамилола не умеет читать, в таблицы температур кипения не заглядывает. И когда раствор, в котором она кипит, содержит спирта меньше 40%, она вылетает в пар охотней, чем молекула спирта.

Игорь_Днепр

Ну про КРект я  себе уяснил, у меня вопрос- остановит ли( вернёт ли  в куб) его холодный дэф?
ДУБОВАЯ ЩЕПА в НАЛИЧИИ

makrak80

Цитата: Игорь_Днепр від 12-04-2017, 17:42:31а способен ли остановить сивуху дэф на протяжении всего погона , если конструкция такова: восходящая Ф50 один метр, под верхом димрот Ф6 стенка 1мм 3 метра ,после дэфа  холодильник (отбор по пару), ведь у ИА темп. кипения высокая?
У меня примерно такой , отЯремы , под дэф ещё СПН набил см. 50 , так если навалка больше 50% , то изик держит в кубе до 95-96*С в кубе . от первого тела .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk