Бочки 18л від ОЛПОЛ

Автор Fatum, 27-10-2025, 15:07:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

FatumTopic starter

Цитата: Ivan 68 від 03-12-2025, 16:44:19Я з цього приводу десь писав на форумі. Пошукай.
Я більш ніж впевнений, що у Яреми, як і у всіх виробників зараз не завал з замовленнями, а проблеми з кадрами, тому і затримки
Я нещодавно замовив собі невеликі бочки з акації, черешні та шовковиці. Правда бочку з шовковиці везуть з Угорщини. Бочки з акації та черешні замовив майстру з Закарпаття.
Почитай з приводу таких бочок в інтернеті.
Ось про всяк випадок контакти:
0660892179 - Іван, Закарпаття
0634069077 - Дмитро, Волинь. У нього дуже хороші перерізки по адекватній ціні. Дуже порядний продавець. Розпитай його, він довгий час працював на бондарнях та виноробнях в Іспанії та Португалії.
З шовковиці знайшов ось тут -  www.kadar-k.hu

Ви праві. Ярема так і сказав, з кадрами проблема тому і не встигають виконувати замовлення на Францію.

кальвадос

Цитата: Fatum від 03-12-2025, 16:28:44Спілкувався сьогодні з Яремою, на жаль велика загрузка в них. Чекаю свої бочки 18л далі, раз вже наважився їх купувати значіть чекатиму. Але виникло невелике питання. Перерізи з б/у бочок з під червоного вина роблять в двох варіантах, зі збереженням оригінальної поверхні в середині і з реновацією (тобто чисткою і відпалом). Яку взяти під сливовий, яку під яблучний, а яку під виноградний дистилят. Ні як не можу визначитися 🤔
краще після реноваії,середній обпал. під винограднбий не потрібно
drink all

perkoljator

Цитата: Fatum від 03-11-2025, 13:20:27Хто може порекомендувати літературу де описано вибір міцності дистиляту для заливки в бочку, і як ця міцність впливає на екстракцію тих чи інших речовин з неї. Також з радістю вислухаю досвід форумчан.

Почитай эту. Может что в ней найдёш полезное для себя. А вообще, на форуме была где-то библиотека. https://labspirt.com/forum/index.php/topic,9309.0.html
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 03-12-2025, 16:44:19Я з цього приводу десь писав на форумі. Пошукай.
Я більш ніж впевнений, що у Яреми, як і у всіх виробників зараз не завал з замовленнями, а проблеми з кадрами, тому і затримки
Я нещодавно замовив собі невеликі бочки з акації, черешні та шовковиці. Правда бочку з шовковиці везуть з Угорщини. Бочки з акації та черешні замовив майстру з Закарпаття.
Почитай з приводу таких бочок в інтернеті.
Ось про всяк випадок контакти:
0660892179 - Іван, Закарпаття
0634069077 - Дмитро, Волинь. У нього дуже хороші перерізки по адекватній ціні. Дуже порядний продавець. Розпитай його, він довгий час працював на бондарнях та виноробнях в Іспанії та Португалії.
З шовковиці знайшов ось тут -  www.kadar-k.hu
Я схоже у Дмитра з Волині млинок для солоду купував останній. Дуже адекватний приємний продавець.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Так. Все вірно. Дякую тобі за наводку, я у нього теж млинок для солоду придбав та бочки.
Він, до речі, варить солодові віскі виключно з Німецького солоду та на дріжджах М1.
А ще цього року заморочився і виростив кукурудзу не гібрідну. Десь зерна дістав ще перших сортів кукурудзи шестидесятих років.
Краще ніяк, ніж як небудь.

FatumTopic starter

Нарешті дочекався свої бочки від Олпол. Як раз вийшло на день народження. І зразу виникло декілька питань. Замовляв одну з під бордо одну з реновацією середній відпал, але по вигляду напевно відпал не зробили. Чи я прмиляюся? Хто підскаже?

FatumTopic starter

Ось такий вигляд в середині.

ДимаС

З виду відпал на мінімалках, відправте нехай дороблять, бо це не середній точно.

Ivan 68

А я б нічого не робив. Воно і так все чудово працює.
Зате, якщо бочка в задумці під віскі, її можна підкоптити.
Є канал Бурбонщики. В одному з відео вони їздили на одну з великих дистилерій, можливо на Буффало Трейс, так там показували як можна бочки наситити крпченим димом.
А якщо є достатньо однакового дистиляту, то заливши його в різні бочки в подальшому можна визначити, що більше підходить.
Краще ніяк, ніж як небудь.

FatumTopic starter

Я хотів її з середнім відпалом під виноградний дистилят. А з під Бордо під сливу.

ДимаС

То під виноградний і не треба більше як на мене...

фотограф

Пару обпалених кльопок вставили от тобі і "середній")  Технології українськог бізннесу по впарюванню списаних європейських бочок  -  "переріз" називається
Я б написав та хай за свій кошт пересилають та виправляють
...хоча от знов подивився і питань ще більше  - обпалені кльопки вставлені в "бордо" , а та інша зовсім не обпалена, або була колись обпалена...

vova0869

Пiд виноград середнiй потрiбно .А це малий .

FatumTopic starter

Цитата: фотограф від 24-01-2026, 10:38:50Пару обпалених кльопок вставили от тобі і "середній")  Технології українськог бізннесу по впарюванню списаних європейських бочок  -  "переріз" називається
Я б написав та хай за свій кошт пересилають та виправляють
...хоча от знов подивився і питань ще більше  - обпалені кльопки вставлені в "бордо" , а та інша зовсім не обпалена, або була колись обпалена...

Бордо не тронута зовсім, всі клепки оригінальні, навіть з залишками винного каменю. Стосовно нього теж питання. Як підговити бочку Бордо і чи потрібто той камінь прибирати пепед заливкою

makrak80

Цитата: Fatum від 24-01-2026, 11:31:32Як підговити бочку Бордо і чи потрібто той камінь прибирати пепед заливкою
ничого не треба робити , залий водою . Якщо будуть течі , почекай хай затягнуться . Тоді зливай воду та заливай дист ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk